HET-TRIK OD MILION EVRA: Novinari otkrili zanimljive detalje iz Ronaldovog ugovora

Novosti online

17. 04. 2022. u 15:44

KOLIKO košta jedan sasvim "običan" het-trik Kristijana Ronalda?

ХЕТ-ТРИК ОД МИЛИОН ЕВРА: Новинари открили занимљиве детаље из Роналдовог уговора

Foto: AP

Dobili smo vrlo konkretan odgovor i na ovo pitanje. U subotu je Mančester junajted dočekao Norič na "Old Trafordu" i golovima slavnog portugalskog asa osvojio nova tri boda. Na kraju je bilo 3:2, iako je domaćin vodio 2:0, a gosti stigli do 2:2 početkom drugog poluvremena. Na kraju je Ronaldo trećim pogotkom na meču morao da rešava dramu i pitanje pobedenika.

I onda su se engleski sportski novinari potrudili da svetu otkriju sledeću informaciju... Jedan od najboljih fudbalera na svetu prema ugovoru sa "crvenim đavolima" ima specijalne bonuse za postignute golove.

Prvih 20 golova u svim takmičenjima donelo je Portugalcu 750.000 funti, a pobedonosni pogodak protiv Noriča nagrađen je sa 100.000 funti, jer mu je to bio 21. u sezoni, a prema Ronaldovom ugovoru, svaki gol preko dvadesetog plaća se "stotkom". Kada 850.000 funti prevedemo u evre, dolazimo do "magičnog" miliona.

ŠEZDESETI PUT

ŠTA sve možeš u životu kad si Kristijano Ronaldo? Odgovor je stigao od ažurnih hroničara karijere ovog 37-godišnjeg sjajnog Portugalca. Het-trik protiv Noriča je jubilarni, 60. koji je u životu postigao ovaj as. Na 1.117 mečeva u svojoj karijeri 44 het-trika dao je za Real Madrid, tri za Mančester junajted, tri za Juventus i deset za reprezentaciju svoje zemlje. Digitron kaže da het-trik postiže na svakoj 18. utakmici.

Sjajni napadač je veoma blizu još jednog "bonus" miliona, jer će ga Ronaldo zaraditi ukoliko bude najbolji strelac Junajteda ove sezone, a to je više nego izvesno jer je napravio veliku razliku u odnosu na zemljaka Bruna Fernandeša, koji još uvek nije ni dvocifren.

Kristijano Ronaldo će do kraja ove sezone u Premijer ligi Engleske pokušati da uradi nešto mnogo važnije za sebe i Mančester junajted, a to je plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Ekipa Ralfa Rangnika nalazi se na petom mestu Premijer lige sa 54 boda, tri manje u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem i mesto koje vodi u elitno takmičenje na šest kola do kraja šampionata.

BONUS VIDEO - Vatreni večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)