STRAŠNA LIGA ŠAMPIONA! Nestvarni Benzema nokautirao Čelsi, a Viljareal šokirao moćni Bajern (VIDEO)

A. Ilić

06. 04. 2022. u 22:53 >> 22:53

FUDBALERI Reala i Viljareala pobedama su okončali svoje prve nastupe u ovogodišnjem četvrtfinalu Lige šampiona: Madriđani su usred Londona napunili mrežu Čelsija, do 1:3 su došli na krilima nestvarnog Karima Benzeme, a njihovi sunarodnici su priredili senzaciju, dobivši Bajern sa 1:0.

СТРАШНА ЛИГА ШАМПИОНА! Нестварни Бензема нокаутирао Челси, а Виљареал шокирао моћни Бајерн (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Igrao se 20. minut utakmice na "Stamford bridžu" kada je Benzema nakon odličnog centaršuta Vinišijusa žuniora neočekivano, glavom i to iskosa, sa više od desetak metara, probao da postigne gol. Taj njegov fantastičan udarac bio je previše za golmana Čelsija, Mendija, koji je mogao samo da isprati pogledom loptu u mrežu - 0:1.

Svega četiri minuta kasnije Benzema je ponovo bio strelac. Ipak, velike zasluge idu Luki Modriću koji ga je odlično proigrao sa desnog krila, a francuski reprezentativac još jednom je glavom izveo majstoriju - trčao je u levo, skočio, pa glavom poslao loptu desno, i to neodbranjivo, za 2:0.

Ako neko do tada nije znao zašto srpski reprezentativac Luka Jović ne dobija šansu da pokaže šta ume, postalo mu je jasno. Uz ovakvu formu Benzeme male su šanse da će se to do kraja sezone promeniti, ali... Francuz se nije na tome zaustavio.

https://streamgg.com/v/8f0wxcax

Nakon što je Haverc, takođe glavom, uspeo da prepolovi zaostatak Čelsija golom u 40. minutu, Benzema je svoj treći dao čim je počelo drugo poluvreme.

Karim Benzema slavi jedan od svoja tri gola na meču Čelsi - Real Madrid / Tanjug/AP

"Plavci" su, naime, bili u napadu, a onda je odbrana Reala daleko "ispucala" loptu. Golman londonskog kluba, Edurard Mendi, očajno reagovao, a njegov kiks na oko 35 metara od gola - Benzema je iskoristio da taj poklon pretvori u 1:3.


A u Španiji... Viljareal šokirao Bajern


Pred utakmicu Viljareal - Bajern, trener domaćih Unaj Emeri je rekao da bi bilo jako lepo, a i bitno, "preživeti ovaj duel, kako bi se sačuvale kakve-takve šanse za revanš". A njegovi izabranici ne da su "preživeli", već su od samog starta počeli da odušeljvljavaju svoje pristalice.

Da se ovaj meč neće odvijati baš kako su se favoriti iz Minhena nadali, pokazao je osmi minut, kada je "žuta podmornica" potpuno nadmudrila suparnike napadom po desnom krilu, a centaršut s desne strane, Pareho skrenuo ka golu, a putanju lopte dodatno promenio Danžuma za senzacionalnih 1:0.


 

FOTO: Tanjug/AP


Semafor je, na kratko, pokazao i dvostruko veću prednost, kada je Kokelan postigao nesvakidašnji gol, centaršutom s levog krila u 41. minutu, no ofsajd pozicija, odnosno VAR-odluka, taj pogodak su anulirali.

Bajern, koji je naleteo na "tvrd orah" (oba tima su imala po šest šuteva u prvom poluvremenu, gosti nijedan u okvir gola), imao je neznatno više loptu u svom posedu, no ni zamene za kojima je posegnuo Julijan Nagelsman, kada je  izveo Gnabrija i Milera, a ubacio Sanea i Gorecku, nisu uspeli da pokrenu njegov tim ka boljem rezultatu.

Nemci su, prosto, ulogu favorita ostavili da stoji na papiru, a na terenu su, i to na svakom njegovom delu, vodili veliki borbu sa nadahnutim domaćinom. I, iako je Bajern stvarao prilike, bolje, na momente i kolosalne, imala je "žuta podmornica". U tim situacijama, samo je puka sreća spasila Bajern snažnijeg nokauta, ali i ovaj će ga prilično boleti u pripremi revanša koji će doneti odluku o učesniku polufinala Lige šampiona.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!