FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Ronaldo "pobegao" iz Mančester junajteda, želi samo u ovaj klub?!

D. N.

08. 03. 2022. u 16:09

KRISTIJANO Ronaldo je fudbalska tema dana u Engleskoj.

ФУДБАЛСКИ ЗЕМЉОТРЕС: Роналдо побегао из Манчестер јунајтеда, жели само у овај клуб?!

Tanjug/AP

O njemu Bi-Bi-Si najpre i piše u svojoj obimnoj vesti o najvažnijim prelascima igrača koji se spremaju, ili su već na pomolu.

Pozivajući se na portal "Fudbalski transferi", koji je svoju vest naslovio rečima "Ronaldo odleteo u Portugal da skuje plan o prelasku u Pari Sen Žermen", britanski javni servis prenosi sledeću informaciju:

"Kristijano Ronaldo je doneo odluku da napusti Mančester junajted na kraju ove sezone ako se klub ne kvalifikuje za Ligu šampiona, a želja mu je prelazak u Pari Sen Žermen, kako mi saznajemo.

Ronaldo je bio odsutan sa mančesterskog derbiju u nedelju, kada je njegov Junajed nokautiran od strane Sitija sa 4:1, a kao zvaničan razlog što nije bio tu naveden je problem sa kukom.

Kristijano je odleteo u Portugal sa mislima o svojoj budućnosti, a kako Junajted muku muči da se izbori za mesto među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi, on planira sledeći potez.

Izvori bliski situaciji shvataju da je povratak u Juventus već otpao, baš kao što je vrlo verovatno slučaj i sa prelaskom u Sporting, gde je počeo profesionalnu karijeru.


Kao rezultat (svega ovoga), 'CR7' razmišlja o prelaku u Pariz, gde bi se senzacionalno pridružio Lionelu Mesiju i Nejmaru u gigantu Lige 1, i to u svojevrsnom triju snova u napadu.

Nejmar i Lionel Mesi u ekipi Pari Sen Žermena / FOTO: AP


Mančester junajted razočarava otkako se Ronaldo vratio: otpušten je trener Solskjer u decembru, doveden je veteran Ralf Rangnik.

Ronaldova forma je od tada u padu, a klub je peti na tabeli, sa bodom iza Arsenala koji je pritom odigrao tri utakmice manje.


Ronaldova forma u sezoni 2021/2022

U prvoj polovini sezone, Ronaldo je nastavio sa reputacijom razarajućeg golgetera, a i u velikim utakmicama je umeo da trese mreže.

Dao je 15 golova otkako se vratio, ali je većina njih bila u prvih šest meseci.

Na poslednjih deset utakmica dao je samo jedan gol, što je za njegove standarde očajno.

Najviše je doprineo ekipi u Ligi šampiona, u koju se vratio sa šest golova u šest takmičarskih nastupa u grupnoj fazi. U te spadaju i pogoci u poslednjim trenucima protiv Viljareala i Atalante, koji su i pomogli Mančester junajtedu da prođe dalje. 


Ipak, ni Ronaldo nije bio izuzet od kritika (u engleskoj javnosti), uglavnom zbog toga što se nije najbolje snašao u Rangnikovom sistemu visokog presinga", piše pomenuti portal.

BONUS VIDEO  Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića