AZ "NACRTAO" PARTIZANU PUT: Fejenord poražen od Alkmara u derbiju kola (VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2022. u 14:50

FUDBALERI AZ Alkmara pobedili su na svom terenu Fejenord sa 2:1 u 24. kolu Erediviziji i pokazali Partizanu na koji način može da ugrozi klub iz Roterdama.

АЗ НАЦРТАО ПАРТИЗАНУ ПУТ: Фејенорд поражен од Алкмара у дербију кола (ВИДЕО)

Foto: EPA

Gosti su počeli ofanzivnije meč, ali su bili ti koji su prvi poklekli. Igrao se 19. minut kada je Jesper Karlson pogodio sa bele tačke i doveo Alkmar do prednosti.

Na krilima tog pogotka domaćin je krenuo po još jedan. Ubrzo se to desilo, a Šveđanin je ponovo bio strelac i to na identičan način. AZ je do odlaska na odmor postigao još jedan pogodak, bilo je to u 36. minutu, no on je poništen zbog ofsajda u kome se našao Dani de Vit.

Jasno je bilo da će Fejenord napasti od početka drugog dela utakmice. Uspeo je tim Arnea Slota da smanji rezultat preko Lušarela Gertruide koji je u 52. minutu savladao Petera Vindala.

Gosti su 59. minutu mogli i do izjednačenja, ali je danski čuvar mreže odlično zaustavio pokušaj glavom štopera Gernota Traunera.

AZ je uspeo da odoli do kraja utakmice i upiše nova tri važna boda, pa se sada nalazi na četvrtom mestu sa 48 bodova, tri manje od rivala sa kojim je odmerio snage koji je treći na tabeli.

Podsetimo, Partizan se u osmini finala Lige konferencija sastaje sa Fejenordom. Prvi duel igra se 10. marta u Beogradu, a revanše je sedam dana kasnije u Roterdamu.

BONUS VIDEO: Na meču Partizan - Sparta jedva ubedili navijača Sparte da se skloni sa ograde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru