STANOJEVIĆ PRED SPARTU: Nećemo kalkulisati, posle ovog meča se okrećemo derbiju

Novosti online

23. 02. 2022. u 13:02

PARTIZAN u četvrtak od 18.45 igra revanš meč šesnaestine finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga. Očekivanja od duela sa češkim klubom izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД СПАРТУ: Нећемо калкулисати, после овог меча се окрећемо дербију

FOTO: FK Partizan

Strateg kluba iz Humske je istakao da je ponosan na svoje igrače i na to kako su izneli sve do sada u Evropi.

- Šta reći osim da sam ponosan na svoje igrače. Ovo je 14. utakmica u Evropi ove sezone, imali smo razna očekivanja pre sezone. Igrači su izneli sve, svaka im čast. Biće drugačija utakmica nego u Pragu, ovo je eliminaciona utakmica, biće više rizika pogotovo sa njihove strane. Pobedom u Pragu smo sebi nametnuli pritisak. Ulazimo maksimalno u meč rešeni da pred svojim navijačima obezbedimo narednu rundu - rekao je Stanojević.

U fudbalu važi ona čuvena da je 2:0 najopasniji rezultat, a Stanojević je istakao da bi taj rezultat oberučke prihvatio.

- Dajte mi 2:0, odmah uzimam. Znate, primite jedan gol i na početku ste. Oni su ušli u meč sa nama posle dva jaka derbija, sada su pauzirali, svežiji su i biće neizvesno do zadnjeg minuta.

FK Partizan

Upitan je šef stručnog štaba Partizana o tome da li će Sparta nešto menjati u startnoj postavi?

- Oni će igrati u najboljem sastavu, oni imaju dosta igrača. Tri poslednje utakmice su silom prilika igrali sa tri drugačija sastava. Nisam siguran ni u jedno ni u drugo.

Naglasio je Stanojević da ima plan kako će ekipa igrati, ali dosta od protivnika zavisi kako će se stvari odvijati.

- Svaka utakmica je drugačija. Imate plan, ali teren, rival, situacija... određuju pravac u kojem će se meč razvijati. Kako će to biti u četvrtak, ne znam. Mi imamo jedan plan, pa ćemo da vidimo kako će to biti. Možda će se meč otvoriti, možda će biti mnogo šansi. Videćemo kako će to izgledati.

"Nećemo kalkulisati zbog derbija"

Istakao je da neće kalkulisati protiv Sparte, bez obzira na to što se u nedelju igra 166. večiti derbi.

- Znate šta je nama prioritet, ali sami smo "krivi" što nam se desilo ovo i nemamo vremena da sada razmišljamo o derbiju već samo o Sparti. Evropa je nešto drugo, Siti videli ste kako je odigrao u Ligi šampiona, pa kako je prošao u ligi. Momci su digli standarde i ne možemo sada da kalkulišemo zbog derbija. Ulazimo ful u utakmici sa Spartom, na sreću ili ne.

Otkrio i koga sigurno neće biti u sastavu u četvrtak.

- Ne možemo da računamo na Fejsu, a ostali su tu i spremni, no nadam se da će biti spreman za derbi.

Naglasio je da Partizan nije dozvolio timu iz Praga da u prvoj utakmici pokaže više.

- Sparta nije pokazala jer mi nismo to dozvolili, što je bitan segment. Da li će pokazati u revanšu, zavisiće opet od nas. Da će više rizikovati, hoće, a sve ostalo ćemo da vidimo kada utakmica počne. U svakom slučaju ponavljam, biće teže nego u Pragu.

Eventualna pobeda bi mnogo donela srpskom fudbalu i dodatno popravila koeficijent na rang-listi.

- Lepo je sve ovo za srpski fudbal, imate dve ekipe, reprezentaciju, sudiju na vrhunskom nivou. Zvezda je doprinela minulih godina, mi dosta ove ali razmišljam šta je najbolje za nas, a kada mislimo o sebi, onda donosimo i bodove za srpski fudbal.

Još jednom je ponovio da se neće kalkulisati, ali da ne može a da ne misli o derbiju.

- Prirodno je da razmišljate o derbiju, ali šta da radimo, sami smo krivi, podigli smo standard. Nažalost, ne možemo da kalkulišemo zbog derbija, igramo u najjačem sastavu pa ćemo posle Čeha misliti o derbiju. Šta da radimo, tako nam je kako nam je, sami smo sebi ovo nemetnuli.

Za kraj je istakao i da je video dečka koji ga je imitirao i bio je oduševljen.

- Odgledao sam, naravno, i oduševio sam se, svaka mu čast, hteo sam nešto tog tipa da kažem igračima, ali neka, neću sada. Grobar je, to je najvažnije – zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna