PET DEBIJA - JEDNA POZLATA: Dušan Vlahović večeras igra prvi meč u Ligi šampiona

DUŠAN Vlahović (22) će se konačno oprobati u najboljem klupskom fudbalskom takmičenju.

ПЕТ ДЕБИЈА - ЈЕДНА ПОЗЛАТА: Душан Влаховић вечерас игра први меч у Лиги шампиона

Tanjug/AP

Ako ne bude nepredviđenih odluka trenera Masimilijana Alegrija, najskuplji srpski igrač svih vremena, imaće debi u Ligi šampiona u večerašnjem meču (21.00) osmine finala Lige šampiona, na kojem će Viljareal ugostiti Ducijev Juventus na stadion "Keramika".


Navijači "stare dame" i obožavaoci našeg asa, priželjkuju gol i prekid mini posta od dva meča bez "recke". Ipak, ako se konsultuje statistika i tradicija, neće imati mnogo razloga za optimizam.


Jer, ako se pogledaju premijere Vlahovića u svim takmičenjima u kojima je nastupao, nailazi se na podatak da je samo jedan debi "pozlatio" pogotkom. I to onaj u Kupu Italije, 18. avgusta 2019. kada je ulaskom sa klupe u 80. minutu doneo Fiorentini preokret protiv Monce (3:1). Tada je naš mladi as sa dva pogotka neutralisao vođstvo Monce pa sjajnu partiju ukrasio asistencijom za Federika Kjezu koji je postavio konačan rezultat.


Što se tiče debitantskog nastupa u Seriji A, desio se 25. septembra 2018, kada je naš as proveo šest minuta protiv Intera, bez konkretnog učinka. Na prvenac u elitnom rangu fudbala na Čizmi, Vlahović je morao da sačeka 442 minuta, a kao i Kupu Italije, posle prvog, odmah je stigao drugi gol u razmaku od nekoliko minuta, s tim da je Kaljari "razbio" Violu u pomenutom meču (5:2).

Dušan Vlahović dok je igrao za Partizan / FOTO: Novosti


Dušanovi prvi profesionalni koraci bili su u dresu Partizana, a i na superligaškom debiju je "zatajio", na meču protiv OFK Beograda 21. februara 2016. u kojem su crno-beli poraženi (2:1). Prvi gol u elitnom rangu srpskog fudbala, stigao je 116. minuta i pet mečeva kasnije u okršaju sa Radnikom iz Surdulice. Ni premijera u Kupu Srbije, nije bila berićetna za tada još tinejdžera Vlahovića, koji je doduše na debiju odigrao samo minut protiv Radničkog iz Niša (2. mart 2016), a prvenac je stigao posle tri meča u Kupu, protiv Spartaka. Takođe, Dušanu ovo neće biti prvo evropsko iskustvo, pošto je u sezoni 2016/2017. odigrao 50 minuta u kvalifikacijama za LE za Partizan protiv Zaglebja, koji su Poljaci dobili na penale.

PO TAKMIČENjIMA

SUPERLIGA (21. 2. 2016)

OFK Beograd - PARTIZAN 2:1, 20 min., bez gola
KUP SRBIJE (2. 3. 2016)
PARTIZAN - Radnički N. 2:0, 1 min., bez gola
KVAL. ZA LE (21. 7. 2016)
PARTIZAN - Zaglebje (3:4 pen.), 50 min., bez gola
SERIJA A (25. 9. 2018)
Inter - FIORENTINA 2:1, 6 min., bez gola
KUP ITALIJE (18. 8. 2019.)
FIORENTINA - Monca 3:1, 10 min., dva gola
*Utakmica, Dušanov učinak na debiju.

TRADICIJA UZ BRANIOCA KRUNE


U DRUGOM meču večerašnjeg programa Čelsi će ugostiti aktuelnog prvaka francuske Lil. Međutim, "plavci" igraju loše u poslednje vreme, iako nižu pobede, ali čini se ni da "doge" nisu kadre za senzaciju. Navijače Čelsija može da greje tradicija, koja kaže da ja prvak Evrope oba puta savladao Lil u međusobnim susretima 2019. i to istim rezultatom (2:1).

Osmina finala Lige šampiona - raspored utakmica:


UTORAK
Čelsi - Lil 21.00
Viljareal - Juventus 21.00
SREDA
Benfika - Ajaks 21.00
Atletiko - M. junajted 21.00
RANIJE
Sporting - M. siti 0:5
PSŽ - Real 1:0
Salcburg - Bajern 1:1
Inter - Liverpul 0:2
*Revanši su 8, 9, 15. i 16. marta.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna