MILOŠEVIĆ PRED RADNIČKI: Zvezda ima cilj da svake godine osvoji oba domaća trofeja

Novosti online

15. 02. 2022. u 20:12

CRVENA zvezda u sredu od 17 sati dočekuje Radnički iz Niša u zaostaloj utakmici osmine finala Kupa Srbije. Očekivanja od ovog meča izneo je Nebojša Milošević, pomoćnik Dejana Stankovića.

МИЛОШЕВИЋ ПРЕД РАДНИЧКИ: Звезда има циљ да сваке године освоји оба домаћа трофеја

FOTO: FK Crvena zvezda

Imao je član stručnog štaba crveno-belih reči hvale za rivala koji je na startu drugog dela Superlige Srbije poražen od Partizana (0:2).

- Radnički je u dosadašnjem toku prvenstva, a pogotovo u pripremnom periodu, pokazao da je formirao vrlo kvalitetan sastav koji se dosta uspešno takmiči u Superligi Srbije. Imali su pozitivne rezultate u toku zimskog pripremnog perioda. Dopunili su selekciju i sad je to tim koji ima kombinaciju starijih, iskusnijih igrača predvođenih Kovačevićem, Pejovićem i Kasalicom, naročito sa dopunom dva do tri mlada igrača, Mitrovićem koji je skrenuo pažnju tokom jesenjeg dela prvenstva. Sada rešenje u napadu traže preko Štulića. Jednostavna konstatacija bi bila da je njihova desna strana jača ili slabija. Veoma su ozbiljan protivnik. Ni u kom slučaju ne potcenjujemo takmičenje i protivnika, niti bilo koji detalj takmičarskog pitanja se ne dovodi u pitanje. Imamo svoj cilj, Crvena zvezda hoće da svake godine osvoji oba domaća trofeja. Kroz tu prizmu se spremamo za sutrašnju utakmicu - rekao je Milopšević.

Prostor za mlade igrače

Dotakao i mladih igrača Zvezde, pre svega Nikole Stankovića koji je već na utakmici protiv Čukaričkog dobio priliku da debituje.

- Nikola Stanković je u grupi mladih igrača koji su bili na pripremama, s tim što je on sa nama bio i u toku letnjeg pripremnog ciklusa. Vidi se da je u prethodnih šest meseci osetno napredovao, kako u biološkom aspektu, u smislu da je sazreo, i veoma se brzo adaptira na taktički zahtev i dobio je pozitivnu ocenu od šefa stručnog štaba. Upravo zbog toga je sa nekolicinom mladih igrača ostao u prvom timu Crvene zvezde. Vredan je momak, kao i ostali mladi fudbaleri, svakodnevno na treninzima pokušava da napreduje, usavršava sposobnosti, otklanja nedostatke. Na pripremnim utakmicama je iskoristio svaki minut na terenu. Uvereni smo da će njegov progres ići uzlaznom putanjom tokom proleća. Nadamo se da ćemo do 26. maja odigrati preko 20 takmičarskih utakmica, gde će sigurno imati prostora, u kojima će zaslužiti minute da zajedno sa Đurićem i Radulovićem uz starije Stanića i Erakovića, koji je predvodnik novog mladog talasa, će sigurno doprineti da Crvena zvezda realizuje svoje takmičarske ciljeve, što je prevashodno. Zvezda ima obavezu da se u svakom trenutku ponaša takmičarski, a uvereni smo da oni imaju potencijala da se vremenom, nadamo se što pre, prebace u takmičarski kvalitet i daju značajan doprinos kako u osvajanju bodova, tako i u kup utakmicama. Za sada sve ide pravim tokom.

Navijači šampiona Srbije su u duelu sa "brđanima" mogli od početka meča na terenu da vide tandem Ohi-Pavkov.

- U toku pripremnog periodu smo odigrali četiri prijateljske utakmice. Pored toga smo odigrali trening utakmice zatvorenog tipa gde smo sa dva tima probali određene taktičke stvari da sa treninga prenesemo u igru jedanaest na jedanaest. Pored toga odradili smo 32 fudbalska treninga, ne računajući rad u teretani. Dosta taktičkih elemenata je probano, usavršavano, namešteno. Jedna od tih stvari jeste organizacija u fazi napada, to je uvek interesantno javnosti da li se igra u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3, to je samo početno stanje na terenu. Ono što je važno jesu situacione formacije na terenu koje se dešavaju u određenim momentima igre. Na osnovu naših karakteristika i protivnika, specifičnih situacija u fazi otvaranja napada, osvajanju prostora šef stručnog štaba donosi odluku u kojoj će se formaciji igrati i koja će se taktička opredeljenja u ofanzivnoj i defanzivnoj fazi primenjivati. Igrači su adekvatno pripremljeni, što kroz trening, sastanke, video analize. Svi su iskusni profesionalci, odigrali su mnogo utakmica iza sebe. Ne postoji taktički deo koji ih iznenađuje, a u pripremi utakmice koristimo u datom trenutku ono što nama odgovara. To su detalji koji će se modifikovati i menjati. Gledaćemo da spremamo jednu po jednu utakmicu i uvek se opredelimo za ono što je najbolje u datom trenutku da se zabeleži pozitivan rezultat i uspešno savladamo protivnika.

Pričao je Milošević i o Nemanji Motiki, a dotakao se i Loija Dionija.

- -Nemanja Motika je već nekoliko dana sa nama. Uklapa se u radni ambijent, veoma je vredan, ambiciozan pun entuzijazma onako kako smo i očekivali. Zvezda je veoma zahtevan klub, težina dresa je jako izražena. Pokušavamo da se adaptira što brže, za sada ide dobrom putanjom i već je zabeležio prve minute. Vrlo brzo će on pokazivati sav svoj potencijal. Na njemu je da se radom, entuzijazmom i slušajući sugestije od stručnog štaba da se adaptira na igru i model Crvene zvezde. Na nama je da mu što više pomognemo i olakšamo adaptacioni put u Crvenoj zvezdi. Očekujemo da u budućnosti bude bitan igrač Zvezde. Dioni je profesionalac, igrač Crvene zvezde, koji je u prethodnom periodu imao prostora i prilike da pokaže kvalitet. Doprineo je značajnim, pozitivnim rezultatom Zvezde. Nije uspeo da se adaptira na sve zahteve i možda se pokaže u najboljem svetlu. U prvom planu su Ohi i Pavkov, uz mlađe igrače pre svega Nemanju Motiku, i igrače koji igraju na tom delu terena. Na njemu je da proba eventualno da uveri šefa stručnog štaba u nove momente. Crvena zvezda nema mnogo mogućnosti da preterano dugo čeka bilo kog igrača, zahtevi su veliki iz utakmice u utakmicu. Borba je velika, oni koji su maksimalno mentalno, fizičko-taktički spremni su uvek u prvom planu i to je veličina Crvene zvezde i neminovnost vrhunskog fudbala - zaključio je Milošević.

Crvena zvezda je branilac trofeja u najmasovnijem takmičenju.

BONUS VIDEO: Izjava Dejana Stankovića nakon utakmice sa Čukaričkim

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)