PANIKA U REAL MADRIDU! Luka Jović naprasno u centru pažnje

D. N.

09. 02. 2022. u 15:25

NAJNOVIJE vesti iz FK Real Madrid su takve da bi Luka Jović mogao opet da bude u centru pažnje.

ПАНИКА У РЕАЛ МАДРИДУ! Лука Јовић напрасно у центру пажње

Tanjug/AP

Uz reči "Panika u Realu", španska "Marka" je kao glavnu današnju informaciju plasirala najnoviju situaciju u kojoj se našao slavni klub.

Real, podsetimo, već godinama igra sa jednim napadačem u postavi, pa je to i razlog što Jović ne dobija neku značajnu šansu, ni kod prethodnog trenera Zinedina Zidana, ni kod Karla Ančelotija, ali...

Karim Benzema, glavni špic Madriđana, našao se u velikom problemu i to bi moglo da znači samo jedno: srpski reprezentativac bi naprasno mogao da dobije priliku da konačno pokaže šta ume.

"Novosti" vam prenose kako glase poslednje vesti iz Reala koje je, uz naslov "Alarm: Benzema", današnja "Marka" objavila na naslovnoj strani:

"Prošlo je 17 dana otkako je Benzema doživeo povredu protiv Elčea, a Francuz još uvek radi van ostatka ekipe u trening centru Valdebebas. Već je on obuo kopačke, već on trči terenom i dodaje se loptom sa pomoćni trenerom, ali je još uvek daleko od 100% oporavka, a samo je šest dana ostalo do meča sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona. Uzbuna u Valdebebasu je upravo zato i prisutna: ne zna se koliko će biti spreman za Parižane.

Karim Benzema / FOTO: Tanjug

Početna ideja Real Madrida je bila da sutra, ili u petak, Benzema bude priključen ostatku ekipe i zaigra malo protiv Viljareala, ali je realnost takva da je maltene izvesno da ga neće biti na El Madrigalu. Plan jeste jasan, ali staza kojom se kreće igrač koji ima povredu mišića je takva da stvari mogu da se pogoršaju u bilo kom trenutku, a upravo to se i dešava sa Karimom. Baš je sada na snazi panika u Realu zbog straha da bi situacija mogla da se pogorša kod najvažnijeg igrača kog Ančeloti ima u svojim redovima.

Kada se Benzema povredio protiv Elčea, govorilo se o lakšoj povredi, ali Marka je saznala da je uočeno malo pucanje butnog mišića. Doktori, fizioterapeuti i sam Karim rade na oporavku od 23. januara, ali rokovi ističu. Trenutno, izgleda da ne postoje šanse da igra protiv Viljareala, a što se tiče meča protiv PSŽ-a, situacija je ozbiljno komplikovana. Bar kada se radi o tome da bude spreman 100 odsto i odigra svih 90 minuta. Ništa još nije isključeno, ali rokovi zaista ističu", zaključuje ugledni španski list.

Luka Jović - konačno prava šansa u Realu?

Kada se u decembru 2021. početkom utakmice s Real Sosijedadom povredio pomenuti "nedodirljivi starter" (i jedini špic u postavci Karla Ančelotija), Srbin je prvi put kod Italijanskog stručnjaka dobio kakvu-takvu pravu šansu.

Luka Jović / Foto: EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, pa zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su povod da navijači našeg golgetera pomisle da će se njegova "renesansa" nastaviti. Ali ubrzo se vratio na klupu...

Luka Jović je pomenutu ukazanu šansu iskoristio za gol i asistenciju, zaigrao je umesto povređenog Francuza i u završnici grupne faze elitnog takmičenja, dok je po povratku Benzeme u tim uglavnom bio neiskorišćena rezerva ili je dobijao šansu "na kašičicu".

Podsetimo, francuski špic je sa pravom omiljeni izbor Ančelotija, jer je trenutno najbolji strelac španskog prvenstva sa 17 pogodaka, a pet ih je dao u Ligi šampiona. Novonastala situacija bi mogla da dovede do toga da Jović bude starter, ali...

Tu postoji jedan drugi problem.

Niti Realu ide bez Benzeme, niti Jović briljira kada je sam

Pre dva meča, kada se Benzema povredio protiv Elčea, srpski as je ušao u igru u 58. minutu i onda je on bio jedini napadač. Real je tada primio i drugi gol, pa u finišu preko Modrića i Militaa izvukao 2:2. Jović nije bio mnogo zapažen, baš kao i u sledećem meču (a za Real poslednjem odigranom), pobedi nad Granadom od 1:0. Tada je Isko od početka zaigrao kao "lažni špic", pa ga je naš golgeter odmenio u 65. minutu i tek potom, golom Asensija u 74. minutu Madriđani su došli do celog plena.

Očigledno je da pomenuto "igranje na kašičicu" ne pomaže mnogo Luki Joviću da dostigne vrhunsku formu, očigledno je i da neka nesvakidašnja rešenja, poput stavljanja veziste Iska u špic, ne donose plodove, ali bi svakako po Jovića bolji scenario da sa još nekim igra u napadu.

Jer, kada je pružao najbolje partije, u dresu Ajntrahta iz Frankfurta (a to ga je i preporučilo Realu), Luka Jović je uvek imao partnera u špicu. Najpre Basa Dosta, potom Antu Rebića.

U Ajntrahtu je, u sezoni 2017/2018, dobio šansu na 22 bundesligaška meča i dao devet golova, a onda je u sezoni 2018/2019. "eksplodirao" - na 48 takmičarskih nastupa za klub matirao je golmane čak u 27 navrata.

Real Madrid je njegov davnašnji san, tačnije - ne samo da bude deo španskog giganta, što od leta 2019. i jeste, već da i u njemu hara fudbalskim terenima. Izgleda da bi upravo to moglo da počne da se dešava.

Utakmica Viljareal - Real igra se u nedelju od 16.15 , a Jovićev klub, vodeći na tabeli španskog šampionata, u taj duel ulazi sa 53 boda, šest više od drugoplasirane Sevilje i čak 13 više od Betisa koji je treći (Barselona je četvrta sa skromnih 38). Da li će baš od ovog gostovanja, usled postojeće "panike u Realu", početi Jovićeva renesansa u slavnom klubu, ostaje da se vidi prvog dana predstojećeg vikenda.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna