"DOBILI STE NOVOG BATISTUTU": Vlahović postao veća zvezda nego što je prognozirala majka Gordana

Nedeljko Iljukić

30. 01. 2022. u 10:15

KOGA Panteleo Korvino upiše u svoju beležnicu, suđena mu je velika karijera.

ДОБИЛИ СТЕ НОВОГ БАТИСТУТУ: Влаховић постао већа звезда него што је прогнозирала мајка Гордана

FOTO: Instagram/Juventus

Ovaj 73-godišnjak, nekadašnji direktor Fiorentine i Lečea i praktično glavni skaut ova dva kluba, pune tri godine je rendgenski precizno skautirao Dušana Vlahovića, dok je još ovaj zemunski klinac autobusom dolazio na treninge u sportski centar "Teleoptik", igrao za omladince Partizana, kasnije i beležio minutažu za prvi sastav beogradskih crno-belih.

OD CR7 - DO DV7

NAČIN na koji je Juventus pre dva dana predstavio Vlahovića je dostojan dolaska najsjajnijih fudbalskih zvezda u najveće klubove. Osim crno-belog dresa sa brojem sedam koji je pre njega nosio Kristijano Ronaldo, pa do kratkih motivacionih video snimaka i rođendanskog kolača koji ga je sa upaljenom svećicom čekao u svlačionici "Alijans stadiona", ljudi u Torinu su vrlo simbolično naglasili da im je stigao "DV7", samo pola godine pošto im je otišao "CR7".

Korvino je bio glavni "krivac" što je Vlahović stigao u Firencu iz Beograda za "samo" 1,9 miliona evra, a pre dva dana je iz "viole" prešao među torinske crno-bele za 75 miliona evra koji će po isteku petogodišnjeg ugovora da se "dozidaju" na cifru veću od 150 miliona.

Međutim, Vlahovićeva majka Gordana je videla najdalje i najbolje od svih. Kada je 17-godišnjeg sina ispratila u Firencu, pogledala je u oči Korvina i rekla mu vrlo jednostavnu rečenicu.

- Kada sam doveo Vlahovićevu porodicu u Milan, njegova majka mi je rekla: "Da znate da vam, dajem novog Batistutu". Odgovorio sam da će mi novi Luka Toni biti dovoljan. Istorija će nam reći sve - rekao je Korvino za italijansku "Gazetu delo sport".

PROGNOZE Pantaleo Korvino/FOTO: EPA

Majka Gordana je beogradska zubarka, a sam Vlahović je pre mnogo godina priznao "Novostima" da je vrlo lako mogao da se fudbalom bavi samo rekreativno.

- Mama me "zarazila" stomatologijom i vrlo lako sam mogao da završim na ovom fakultetu i da se bavim poslom koji moja majka sjajno radi - pričao nam je svojevremeno tinejdžer Vlahović, koji je za svoju tadašnju, ali i buduću blistavu fudbalsku karijeru kao glavne motivatore, osim majke, istakao i oca Miloša, sestru Anđelu i porodičnog kuma Slavka.

POZIRANjE Vlahović na stadionu crno-belih/FOTO: Instagram/Juventus

Ono što je Dijego Maradona bio za Napulj, to je sigurno jedan drugi Argentinac bio za Firencu. Gabrijel Batistuta je ikona u gradu koji su mnogo pre njega proslavili Dante, Đoto, Mikelanđelo, Da Vinči, Bokačo ili porodica Mediči. Kroz ovaj grad, u dresu "viole" prošetao se laganim fudbalskim korakom i Vlahović, i pune dve sezone bio u epicentru pažnje. Toliko jako da ga je Juventus praktično oteo Fiorentini. Zato su tamo navijači besni.

- Znao sam da Vlahović može da postane veliki igrač. Bio sam zadovoljan kako je posao obavljen i šta je sve doneo Fiorentini. Bio je veoma blizu Borusije Dortmund, zvali su ga Arsenal, Juventus i Atalanta... Da ga ne bih izgubio, otišao sam u Beograd da mu upoznam porodicu, a potom sam ih odveo u Milano - otkrio je dalje Korvino, koji je direktor drugoligaša Lečea.

DUŠAN: JUVENTUS JE PORODICA

U PRVOM obraćanju medijima u Torinu, pozirajući u crno-belom dresu, Vlahović je rekao:

- Juventus predstavlja ponos, tradiciju i porodicu. Klub ne odustaje ni minut, uvek je tu. Ekipa je uvek na prvom mestu, a ja od danas stojim na raspolaganju treneru i saigračima. Potrudiću se da im pomognem što je više moguće. Ovo je jedan od najsrećnijih rođendana koje sam ikada imao. Želim da Juventus bude ponosan na mene.

Želeći da bar donekle ugasi požar i Fiorentini koji mnogi "gase suzama", Korvino je donekle utešio ljude koji će uskoro ponovo na tribine stadiona "Artemio Franki".

- Ostvarena je ekonomska dobit Dušanovim odlaskom u Juventus. Sada je, logično, potrebna zamena na ovoj poziciji, ali moram da priznam da će klub teško da dovede igrača kao što je Vlahović. On je vrhunski centarfor - zaključio je Korvino.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna