MATIĆ O RANGNIKU: Razumemo njegove ideje, shvatili smo kako želi da igramo

Novosti online

26. 12. 2021. u 10:17

MANČESTER junajted bi u ponedeljak od 21 sat trebalo da igra protiv Njukasla. Biće to prvi meč "crvenih đavola" posle 16 dana. O tome koliko svi jedva čekaju utakmicu govorio je Nemanja Matić.

МАТИЋ О РАНГНИКУ: Разумемо његове идеје, схватили смо како жели да играмо

foto ap

Klub sa "Old Traforda" nije igrao utakmice protiv Brentforda i Brajtona zbog velikog broja zaraženih korona virusom. Izabranici Ralfa Rangnika su poslednji meč odigrali 11. decembra kada su savladali Norič sa 1:0.

Srpski fudbaler je istakao da on i saigrači ne mogu da dočekaju da istrče na tereni i ponovo odigraju takmičarski meč.

- Očajnički želimo da igramo. Znate da smo imali probleme sa kovidom. Konačno smo svi na broju i spremni smo. Ponekad je dobro imati malo odmora, ali nikada nije dobro kada imate kovid. Mi više volimo da smo na terenu, da igramo - rekao je Matić.

Nemački stručnjak je preuzeo dirigentsku palicu od Ole Gunara Solskjera, a iskusni vezista je govorio kako mu se čini saradnja sa novim šefom stručnog štaba.

- Razumemo njegove ideje, šta traži i kako želi da igramo. To je od svega pomalo, ne samo presing. Morate biti fizički spremni i da igrate dobro taktički. Imamo dovoljno talenta, shvatili smo brzo kako želi da igramo.

Ralf Rangnik/Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Matić je za kraj otkrio koji su ciljevi Mančester junajteda do kraja sezone.

- Imate mnogo timova koji vide svoju šansu. Svi su mnogo napredovali i kupili igrače vrhunske klase. Jako je teško igrati u Premijer ligi, mnogo teže nego pre 15 godina. Želimo da budemo u prva četiri i osvojimo Ligu šampiona i FA Kup. Videćemo šta će biti, ali to su naši ciljevi. U mečevima poput ovog sa Njukaslom smo favoriti, ali to moramo da dokažemo na terenu. Oni su u lošoj poziciji, ali su veliki klub sa odličnim igračima i boriće se da ostanu u ligi - zaključio je ovaj 33-godišnjak.

"Crveni đavoli" trenutno zauzimaju šesto mesti na tabeli Premijer lige sa 26 bodova.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!