IZBACUJU KLUB IZ SERIJE A? Deset dana drame u italijanskom fudbalu

Novosti online

21. 12. 2021. u 18:54

IAKO je Serija A uveliko u jeku, moglo bi se da se dogodi da u nastavku sezone najkvalitetnije italijansko takmičenje ostane bez jednog kluba. Zapravo, već od 1. januara 2022.

ИЗБАЦУЈУ КЛУБ ИЗ СЕРИЈЕ А? Десет дана драме у италијанском фудбалу

Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Naime, povratniku u elitno takmičenje, FK Salernitani, preti izbacivanje iz lige jer i dalje nije pronašla novog vlasnika. Prvi čovek Lacija Klaudio Lotito i dalje preko posrednika vodi klub, što prema propozicijama nije dozvoljeno jer je, jelte, na čelu rimskih nebesko-plavih, koji su mu bili i ostali prioritet.

Kako prenose italijanski mediji, predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza Gabrijele Gravina danas je istakao da ako klub iz Salerna ne pronađe novog vlasnika do 31. decembra, "izleteće iz Serije A dan kasnije".

Problem je taj što se novi kupac ne nazire, a još uvek nijedna ponuda nije stigla.

Ova ekipa se posle 22 godine vratila u Seriju A i trenutno posle 18. kola zauzima poslednje 20. mesto na tabeli sa samo osam bodova.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!