"DELIJE" ČUPALE KOSU: Zvezda dvaput gubila od TSC-a, Pavkov je spasao

A. Ilić

16. 12. 2021. u 17:57 >> 17:59

FUDBALERI Zvezde slavili su na gostovanju TSC u Bačkoj Topoli 3:2 (2:2) iako su dva puta imali zaostatak.

ДЕЛИЈЕ ЧУПАЛЕ КОСУ: Звезда двапут губила од ТСЦ-а, Павков је спасао

FOTO: M. Vukadinović

Navijači su uživali u fantastičnoj utakmici, praznik fudbala u Srbiji kakav su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu do sada mogli samo da sanjaju, a priredili su nam ga TSC iz Bačke Topole i "ranjeni" šampion Srbije, Crvena zvezda.

Otvoreno je počelo nadigravanje na TSC areni, a nakon sedam minuta i katastrofalne greške Zorana Popovića domaćin je poveo. Mihajlo Banjac iskoristio je loše ispucavanje golmana gostiju, namestio se na udarac i bez mnogo problema kaznio je amaterski potez iskusnog golmana.

Zvezda je zaigrala znatno bolje nakon primljenog gola, Ivanić je povukao u nekoliko navrata po levoj strani. Nakon njegovog centaršuta u 14. minutu Milan Pavkov pogodio je prečku, a sreća je bila na njegovoj strani samo minut kasnije.

Katai je oduzeo loptu Đakovcu ispred šesnaesterca, a nakon velike pometnje pred golom domaćeg sastava, došla je nekako lopta do Mirka Ivanića koji je imao lak zadatak da je usmeri ka mreži Nenada Filipovića za 1:1.

Nije to uzdramalo tim Žarka Lazetića koji je već u 17 minutu doneo radost domaćim navijačima - TSC je još jednom poveo. Nakon fantastične akcije pred golom Zvezde Banjac je lepo proigrao Stanojlovića, a on, iako je na leđima imao igrača Zvezde, nije oklevao, poslao je loptu iza leđa Popovića.

Još jednom je Stanojlović u 27. minutu zapretio. Pobegao je Kangi, namestio se na šut, lucidan je ovog puta bio Popović, prosleđuje loptu u korner.

Pavkov je pokazao u 32. minutu da je tu kada je najteže. Rodić je poslao odličan centaršut, Vukanović je spustio glavom za Milana Pavkova koji je raspalio po lopti za 2:2. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Dobro je počelo i drugo poluvreme. Imali su domaći dobar napad, udarac Aranđela Stojkovića u 50. minutu završio je preko gola, a samo dva minuta kasnije Zvezda je došla do prvog vođstva večeras. Milan Pavkov se našao na pravom mestu nakon pokušaja Mirka Ivanića, koji je odbranio Filipović.

Pritiskala je Zvezda iako je imala vođstvo. U 63. minutu zapretio je Milan Pavkov, odlično Filipović brani, na odbitak je natrčao Ivanić, nije bio precizan. Dva minuta kasnije ponovo je Filipović bio na teškom ispitu, šutirao je Eraković.

Do kraja je Kanga imao jedan dobar udarac, odlično je reagovao Filipović. Na kraju, Zvezda je upisala pobedu na teškom gostovanju iako je igra gostiju bila daleko od one koja ih je krasila u

U 85. minutu videli smo neverovatan promašaj Rišaira Živkovića. Uspeo je da zaobiće Filipovića, izađe sam pred prazan gol, uputio je loptu u stativu, srećom po njega, sramote ga je spasao ofsajd u kome se našao.

TSC - CRVENA ZVEZDA 2:3

(Banjac 7', Stanojlović 17'- Ivanić 15', Pavkov 32')

KRAJ MEČA

90 +2' U igru je ušao El Fardu Ben, a mesto mu je ustupio Mirko Ivanić.

90' Tri minuta produženo je prvo poluvreme.

85' Rišairo Živković je promašio nešto što bi dečak u osnovnoj školi pogodio. Zaobišao je Filipovića, sa šest metara je uputio loptu ka praznom golu, pogodio je stativu, srećom, sramote i podsmeha na internetu spasao ga je ofsajd.

 

82' Jug Stanojev mesto je ustupio Dušanu Stoiljkoviću, Boris Varga ustupio je mesto Bertalanu Bočkaiu, a Mihajlo Banjac Petru Ratkovu.

81' Gelor Kanga je šutirao snažno, Filipović je smireno odbio njegov udarac ka autu.

78' Nakon fantastičnog prvog poluvremena znatno je spao ritam meča u nastavku. Nema golova, ali ni ozbiljnijih prilika u ovim trenucima.

69' Menja i Stanković, Rišairo Živković je u igru ušao umesto Alekse Vukanovića.

68' Izmena Žarka Lazetića. Dejan Milićević zamenio je na terenu Nemanju Petrovića.

64' Nova prilika za goste, ovoga puta Filipović brani udarac Erakovića.

63' Sada se nižu šanse Zvezde kao na traci, još jednom je šutirao Pavkov, odlično reaguje Filipović, a potom na odbitak natrčava Ivanić - gol aut.

55' Vukanović je odlično proigrao Ivanića, njegov udarac odbranio je Filipović, a na pravom mestu našao se Milan Pavkov, koji je drugim golom večeras doneo prednost Zvezdi.

 

53' Iz naizgled bezazlene situacije raspalio je po lopti Aranđel Stojković. Udarac igrača domaćih prošao je tik iznad gola Zvezde.  Još jedno dobro dodavanje Banjca koje je potom izazvalo velike glavobolje Zvezdi.

51' Slavoljub Srnić je raspalio po lopti, daleko od gola.

46' Nisu se još navijači vratili na stolice, a već napad koji je mogao da se završi golom. Slobodan Stanojlović se sudario sa Zoranom Popovićem, golman Zvezde zadobio je udarac i faul, dok je fudbaler domaćeg tima zadobio povredu zbog koje nije mogao da nastavi meč. Strelca drugog gola zamenio je Nemanja Krsmanović.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45+2' Ukazuje se pomoć Leandru koji je završio na travi sa bolnom grimasom.

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

42' Nakon nešto ranije opomenutog Leandra, žuti karton dobio je i Radovan Pankov.

37' Nije Đakovac imao dobro rešenje. Probio je po levoj strani, ali centaršut po zemlji odlazi samo do Popovića, kasno se uključivao Banjac u napad.

32' Novo izjednačenje, Nakon centaršuta Rodića došao je do lopte Pavkov koji ponovo poravnava rezultat.

 

29' Slavoljub Srnić ušao je u igru umesto rovitog Njegoša Petrovića koji neće moći da nastavi današnji meč.

27' Stanojlović je nakon solo prodora izgradio poziciju za šut u srcu šesnaesterca, a njegov udarac iskosa šalje Popović u korner.

24' Aleksandar Katai je optobao udarac u nedostatku boljih rešenja, šutirao je daleko iznad gola.

21' Lepa akcija Crvene zvezde, napadali su crveno-beli po levom boku, Katai je uputio odličnu loptu, ali niko od gostujućih igrača nije bio blizu nje, te je prozujala kroz peterac.

17' Fantastična igra u Bačkoj Topoli. Treći gol gledamo za nešto manje od 20 minuta igre. Lepa akcija domaćina koju je Stanojlović na dodavanje Banjca krunisao golom!

 

15' Ivanić je nakon gužve u šesnaestercu poslao loptu u mrežu Filipovića. Svemu je prethodila odlična igra Kataija koji je ukrao loptu Đakovcu pred golom.

 

14' Ivanić je dobro ubacio po levoj strani, a Milan Pavkov je oprobao udarac glavom. Prečka je bila saveznik domaćih igrača.

12' Nakon primljenog gola Zvezda je zaigrala znatno angažovanije, obleću oko gola Filipovića, a Leandro je raspoložen za igru i u  uvodu meča pravi je bedem pred svojim golom.

7 Banjac je iskoristio grešku Popovića, namestio se na udarac nakon zaista nepromišljenog ispucavanja golmana Zvezde i doneo je vođstvo domaćinu.

 

3' Tvrda i otvorena utakmica na početku. TSC je imao priliku da napadne rivala, ali je zakasnio na dodavanje Jug Stanojev. Sa druge strane nedugo potom Katai je izveo prekid, lak plen za Filipovića.

1' Utakmica na TSC Areni je počela.

UOČI MEČA

TSC - Crvena zvezda

Stadion: TSC Arena

Sudija: Milan Stefanović

TSC (4-2-3-1): Filipović – Varga, Stojković, Leandro, Petrović – Tomanović, Đakovac – Stanojev, Banjac, Vukić– Stanojlović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović Eraković, Pankov, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga – Vukanović, Ivanić, Katai – Pavkov.

Zbog navodnog sukoba u svlačionici Zvezde u kojem su učestvovali Milan Borjan i Dejan Stanković, na ovom meču neće nastupiti kapiten Zvezde.

Nedugo pred početak meča oglasili su se iz Crvene zvezde.

Šest puta sastali su se tim iz Bačke Topole i aktuelni šampion Srbije, a jedan duel, 2020. godine, pripao je današnjem domaćinu (2:1).

Pet puta slavila je Zvezda, dok nijedan duel nije završen remijem.  TSC u današnji duel ulazi sa promenom na klupi, nedavno je Krstajića zamenio Žarko Lazetić, a posebno je po domaćina otežavajuća okolnost to što je Radnik na "Marakani" otkinuo bod...

Trener crveno-belih Dejan Stanković i njegovi izabranici učiniće sve da pobedom okončaju ovaj deo sezone. Posao neće biti lak, jer je rival kvalitetan.

- Cilj nam je da donesemo tri boda. Rekao sam to i pre Radnika, ali desilo se šta se desilo. Peh, ponovo protiv njih. Za nas je ovo mini-finale, probaćemo da pobedom završimo godinu. Trenutno imamo pet bodova manje od lidera na tabeli. To je Zvezda, pre tri dana smo bili najbolji, a onda dođe momenat gde ponovo moramo da dignemo gard. Prvenstvo je dugačko, ali imamo za šta da se borimo i nećemo odstupati od toga. Imamo i igrače koji mogu da odgovore na to. Realno je da bude uspona i padova, ali bitno je da reakcija bude zvezdaška - rekao je Stanković.

Trener crveno-belih Dejan Stanković i njegovi izabranici učiniće sve da pobedom okončaju ovaj deo sezone. Posao neće biti lak, jer je rival kvalitetan.

Pred ovaj meč, svoja očekivanja je izneo trener tima, Žarko Lazetić:

–Svi znamo šta Crvena zvezda predstavlja u domaćem fudbalu. Aktuelni je šampion, postigla je ozbiljne rezultate u Evropi i svesni smo da nas čeka najteža moguća utakmica protiv šampiona, tako da sa maksimalnim respektom ulazimo u predstojeći meč. – rekao je on, i dodao:

–Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da ugrozimo Zvezdu, ozbiljan je protivnik sa individualcima koji u svakom trenutku mogu da reše meč, ali nećemo se predati unapred. Uz dobar pristup kakav imamo na treninzima i kakav smo imali na utakmicama koje sam sa klubom do sada odigrao, pokušaćemo da dođemo do našeg cilja, a to su dobra igra i dobar rezultat. – zaključio je Lazetić.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!