ZVEZDAŠI GLEDALI BEZ DAHA: Obavljen žreb za Ligu Evrope

Novosti online

13. 12. 2021. u 13:20

U sedištu UEFA obavljen je žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope, takmičenja čije je nadmetanje po grupama prebrodila i Crvena zvezda.

ЗВЕЗДАШИ ГЛЕДАЛИ БЕЗ ДАХА: Обављен жреб за Лигу Европе

Screenshot / uefa.com

Kako je Zvezda osvojila prvo mesto u grupi u kojoj se nadmetala, ona je automatski preskočila šesnaestinu finala i plasirala se u sledeću rundu, za koju će žreb biti obavljen naknadno.

Ipak, svi kojima su crveno-beli u srcu su sa posebnom pažnjom pratili izvlačenje parova, uglavnom sa nadom da dođe do nekog duela u kome su oba takmaca "dobra za šampiona Srbije" u eventualnom potonjem duelu.

I, voljom žreba, u kome su povlašćeni bili drugoplasirani timovi iz Lige Evrope, a nepovlašćeni oni timovi koji su kao trećeplasirani napustili Ligu šampiona, odlučeno je da igraju:

Sevilja - Dinamo Zagreb

Atalanta - Olimpijakos

Lajpcig - Real Sosijedad

Barselona - Napoli

Zenit - Batis

Borusija Dortmund - Rendžers

Šerif - Braga

Porto - Lacio

Utakmice će se održati 17. i 24. februara, a ukupni pobednici će se u potonjem žrebu za osminu finala (25. februara od 13.30) pridružiti osvajačima grupa Lige Evrope, među kojima je i Zvezda. 

Osmina finala će se igrati 10. i 17. marta, a dan posle tih revanša, 18. marta biće obavljen žreb za polufinalne susrete (igraju se 28. aprila i 5. maja), a time i ko će formalno biti proglašen domaćinom u velikom finalu.

Novo fudbalsko pravilo


Ove sezone UEFA je ukinula propis o "većoj važnosti gola datog u gostima", pa ako ukupan rezultat dvomeča bude izjednačen posle 180 minuta igre, taj revanš će se "produžiti" - igraće se dva puta po 15 minuta, a ako i tada neko ne bude bolji od rivala po broju datih golova (bilo da pogoci "padnu" u produžecima, ili ne), o tome ko prolazi dalje odlučivaće jedanaesterci.


Ovo pravilo se prvi put koristi u nokaut fazi Lige Evrope, a s njegovim uvođenjem počelo se još letos, u kvalifikacijama za evrokupove.
Gde se igra finale Lige Evrope?


Odluka o tome ko će podići pehar ovog nadmetanja pašće u Španiji 18. maja 2022. godine, jer će se finale održati na "Ramon Sančez Pishuan" stadionu u Sevilji.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina