BEZ LIGE ŠAMPIONA 510 MILIONA EVRA: Vlahović deo tima sastavljenog od igrača koji nikad nisu igrali elitno takmičenje

M. BLAŽIĆ

10. 12. 2021. u 09:00

KVALITET imaju, tržišnu vrednost i te kako, ali Ligu šampiona još nemaju. Specijalizovani sajt "Transfermarkt" napravio je idealni tim sastavljen od igrača koji nastupaju u najjačim ligama sveta i imaju visoku cenu, ali tokom karijere, bar zasad, nisu uspeli da budu deo najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.

БЕЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА 510 МИЛИОНА ЕВРА: Влаховић део тима састављеног од играча који никад нису играли елитно такмичење

FOTO: M. Vukadinović

Ukupna vrednost tima, koji bi verovatno bio u vrhu svake od "liga petica", iznosi 510 miliona evra.

Za nas je svakako najzanimljiviji napad ove ekipe, gde se uz Brazilca Rišarlisona iz Evertona nalazi i naš reprezentativac Dušan Vlahović. Najbolji strelac Serije A u ovom trenutku po "Transfermarktu" ima vrednost 50 miliona evra i ispred njega po tom parametru su pomenuti Rišarlison (55 miliona), Florijan Virc iz Leverkuzena (65), Deklan Rajs iz Vest Hema (70) i Mikel Ojarzabal iz Sosijedada (70).

I ako se za četvoricu koji su ispred njega može postaviti pitanje kada će ugledati na terenu "mušemu" najelitnijeg fudbalskog takmičenja, kod Vlahovića gotovo i da ne postoji dilema da će se to dogoditi. Sa 30 golova u kalendarskoj godini napadač Fiorentine je na samo tri pogotka od italijanskog rekorda koji drži Kristijano Ronaldo iz 2020. kada je protivničke golmane matirao 33 puta. Uz to, odbijanje novog ugovora sa "ljubičastima" jasno ukazuje da se Vlahović neće još dugo zadržavati u Firenci, a svaki novi poslodavac, ko god to bio, praktično mu garantuje učešće u Ligi šampiona.

Najmlađi u ovom društvu, samim tim i sa najvećim šansama da izađe iz ovog tima je vezista Bajera iz Leverkuzena Florijan Virc. Supertalentovani tinejdžer je sa pet golova i osam asistencija u 12 kola Bundeslige najavio da će "Baj arenu" ubrzo zameniti nekim zvučnijim stadionom, što potvrđuje i njegov učinak u Ligi Evrope od tri gola i isto toliko asistencija na pet utakmica.

Najdalje od ostvarenja sna, barem ako se gledaju godine, jesu defanzivac Aston Vile Tajron Mings, koji u martu puni 29 godina, kao i Domeniko Berardi, koji je godinu dana mlađi, ali očigledno ne planira ozbiljnije izazove u karijeri s obzirom na to da je već punih šest godina ključni igrač Sasuola.

Saha zauvek ostao bez ostvarenja sna


NAJPOZNATIJI igrač koji nikada nije imao priliku da bude deo Lige šampiona je svakako nekadašnji francuski napadač Lui Saha (43). Ovaj sjajni fudbaler je kroz bogatu karijeru nosio između ostalih i dresove Mančester junajteda, Evertona, Totenhema i Lacija, ali je najkvalitetnije takmičenje nekako uvek "bežalo" od njega.
Tako i pored preko 200 odigranih utakmica za pomenute klubove nijedna od njih nije bila u Ligi šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)