IVANIĆ DONEO TRI BODA: Zvezda minimalcem savladala Voždovac (FOTO/VIDEO)

Č. Vuković

01. 12. 2021. u 18:13

CRVENA zvezda savladala je na svom terenu Voždovac u odloženoj utakmici 10. kola Superlige Srbije. Jedini pogodak postigao je Mirko Ivanić u 11. minutu.

ИВАНИЋ ДОНЕО ТРИ БОДА: Звезда минималцем савладала Вождовац (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita. Možda se očekivalo da će više lopti završiti iza leđa Miloja Prekovića, ali Dejanu Stankoviću je sigurno najbitnije da su se osvojila nova tri boda.

Šampion Srbije je od starta krenuo da napada i samo 11 minuta igre mu je bilo dovoljno da dođe do prednosti. Katai je izveo korner, a Ivanić bio najviši u skoku. Bio je to osmi gol u Superligi momka iz Bačkog Jarka.

Nastavila je Zvezda da traži drugi gol, ali nikako nije uspela da dođe do njega. Dugo poluvreme je bilo još bolje za Milana Borjana i drugove. Promašivali su Marko Lazetić, Aleksandar Katai u više navrata, Filipo Falko... no mreža "zmajeva" je ostala netaknuta.

Crveno-beli su ostali na drugom mestu na tabeli sa 47 bodova, tri manje od vodećeg Partizana.

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Voždovac 1:0

90+4 - Kraj utakmice!

85' - Kakva prilika za Falka. Natrčao je na odbijnu loptu, ali ju je iz neposredne blizine poslao preko gola. Nema dileme, morao je bolje Italijan.

77' - Baš kao protiv Spartaka i na ovoj utakmici Falko igra odlično. Nanizao je Italijan nekoliko igrača Voždovca, odložio loptu do Kataija, a ovaj je ponovo promašio.

69' - Treću promenu je napradio Dejan Stanković. Umesto Njegoša Petrovića na teren je ušao Nenad Krstičić.

62' - Dobra prilika za crveno-bele. Katai i Ivanić su odlično kombinovalu. Zvezdina desetka je šutirala levom nogom sa nekih 14 metara, ali se Preković bacio i sprečio šampiona Srbije da duplira prednost.

58' - Upravo je mladi napadač domaćina napustio teren, zamenio ga je Milan Pavkov.

56' - Napada Zvezda na startu drugog poluvremena. Lazetić i Katai su mogli da dupliraju prednost, ali do promene rezultata nije došlo.

46' - Počeo je drugi deo meča. Dejan Stanković je napravio jendu promenu. Iz igre je izašao El Fardu Ben, a na terenu je Filipo Falko.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Voždovac 1:0

45'- Kraj prvog dela igre.

41' - Kakvu priliku za izjednačenje nije iskoristio Pantović. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, nije uspeo da je iskontroliše onako kako je želeo, pa je rezultat ostao nepromenjen.

33' - Moglo je da bude 2:0. Ben je uposlio Rodića, ovaj lukavo iz prve pokušao da uposli Lazetića koji je zakasnio na loptu.

DUEL Strahinja Eraković i Justas Lasickas/FOTO: M. Vukadinović

28' - Napada Zvezda, taži drugi gol, no za sada ga još uvek nema. Ivanić najviše preti, a mogao je i Milović da zatrese sopstvenu mrežu, imao je sreće Preković, pa do premen rezultata nije došlo.

11' - Poveo je domaćin. Katai je izveo korner, a Ivanić odlično skočio i glavom matirao golmana Voždovca. Sigurno da je za crveno-bele bilo važno da što pre "otvore" rivala i u tome su uspeli.

 

8' - Krenula je Zvezda od starta da napada. Već je izvela dva kornera. Posle drugog je šutirao Rodić glavom, no nije bilo opasnosti po Prekovića.

3' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Crveno-beli žele da nastave niz pobeda u domaćem prvenstvu, a Dejan Stanković nije mnogo kalkulisao kada je sastav tima u pitanju. Od standarnih igrača na klupi su ostali Aleksandar Dragović i Milan Pavkov, a mesto u startnih 11 umesto njih zauzeli su Strahinja Eraković i Marko Lazetić.

Šampion Srbije ulazi u ovaj meč kako favorit, ali to će morati da pokaže na terenu ukoliko želi da stigne do pete vezane prvenstvene pobede.

Zvezda je bila ubedljiva u poslednja dva meča - 1:4 na "krovu" i 6:0 na stadionu "Rajko Mitić" gde se igra i ova utakmica.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić – Srnić, Petrović – Ben, Ivanić, Katai – Lazetić.

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Preković – Lasickas, Ivezić, Milović, Hajdin – Purtić, Ajdinović – Milojević, A. Keita, Pantović – Vujnović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri