MOGUĆI RIVALI PARTIZANA U LK: Prete Seltik, Fenerbahče...

M. Blažić

26. 11. 2021. u 22:10

ŠAMAR sa Baltika dobro peče sve u Humskoj i sigurno je da neće biti lako i brzo zaboravljen (0:1), ali jadikovke i stalna podsećanja na bolnu estonsku noć ne mogu da donesu ništa dobro u momentima kada se priprema teren za iskorišćavanje druge "meč lopte", koja donosi evropsko proleće.

МОГУЋИ РИВАЛИ ПАРТИЗАНА У ЛК: Прете Селтик, Фенербахче...

FOTO: FK Partizan

Partizan 9. decembra protiv Anortozisa u Beogradu nema izbor, mora da overi sedmo evropsko proleće, ali i pored slabijih partija u Ligi konferencije u prethodna tri kola odgovaraju mu dva ishoda.

Ukoliko se ne dogodi novo čudo, a poraz od Anortozisa na domaćem terenu bi po svim parametrima to definitivno bio, crno-bele bi u šesnaestini finala LK 17. i 24. februara čekalo osam potencijalnih rivala, koji se u ovo takmičenje kao trećeplasirani sele iz Lige Evrope. Posle petog kola, zasad je sigurno da su tu škotski Seltik i turski Fenerbahče.

TEŽI PORAZI OD SLIEME I ŠAMROKA

NEUSPEH u Talinu evocirao je uspomene na dva slična kiksa koje su crno-beli upisali sa fudbalskim "liliputancima" u poslednjih 20-ak godina. Poraz od Flore deluje kao najveća katastrofa, jer je najsvežiji, ali po renkingu na UEFA listi bila su dva veća neuspeha. Flora je takmičenje počela sa 6.250 bodova, dok je Sliema u sezoni 2000/2001. (poraz na Malti 2:1) imala svega 0.741. Nešto bolji je u leto 2011. bio irski Šamrok (slavio u Beogradu posle produžetaka 2:1) sa 2.741 bodom.

Ova dva kluba ne mogu ni gore, ni dole sa "kote tri", dok u preostalih šest grupa vlada neizvesnost. Pobeda Rendžersa nad praškom Spartom je u grupi A ostavila dva kandidata za odlazak u LK i o njemu će odlučiti direktan duel Sparte (4 boda) i Brondbija (2) u Pragu. Česi imaju dva boda više i remi im je dovoljan za overu trećeg mesta.

U grupi B je "ili ili" između Sosijedada i PSV, s tim što trijumf domaćina na "Anoeti" ostavlja Baskijce (6) u LE, dok svaki drugi ishod vodi PSV (8) dalje, a Sosijedad šalje u LK. Grupa C donosi potpuno ludilo, pošto sva četiri tima (Lester, Spartak, Napoli i Legija) mogu i do prva dva mesta, ali i da se presele u LK ili ispadnu. Napoli (7) dočekuje Lester (8), a Legija (6) moskovski Spartak (7).

Grupa E nudi dva potencijalna rivala, s tim što Marselj (4) ima daleko veće šanse od moskovske Lokomotive (2) pošto se utakmica igra na "Velodromu". Iz grupe F u kojoj je Zvezda (10) u igri za treće mesto su i Braga (9) i Midtjiland (8), s tim što večiti rival ne može na Partizan u slučaju da završi na trećem mestu. U grupi H na koti tri mogu da završe Dinamo Zagreb (7), Genk (5) i Rapid (3). Zagrepčani gostuju Vest Hemu i dovoljan im je bod za drugo mesto, dok Genk dočekuje Rapid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!