DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI O VLAHOVIĆU, SERGEJU I KOSTIĆU: Dušane, idi iz Firence!

V. N.

23. 11. 2021. u 21:36

IMAM samo jedan savet za Dušana Vlahovića: promeni tim, ali ostani u Italiji. Serija A je najbolje prvenstvo za njegovo dalje napredovanje i razvoj. Biće vremena da se oproba i u drugim ligama. Ovo je, između ostalog, poručio selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u opširnom intervjuu za najuticajniji italijanski sportski dnevni list "Gazeta delo sport".

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ О ВЛАХОВИЋУ, СЕРГЕЈУ И КОСТИЋУ: Душане, иди из Фиренце!

FOTO: M. Vukadinović

Popularni Piksi je pričao o najvažnijim momentima iz svoje igračke, ali i trenerske karijere, a italijanske novinare je veoma zanimalo njegovo mišljenje o 21-godišnjem centarforu Fiorentine, koji se ne skida sa naslovnih strana sportskih medija poslednjih meseci.

- Vlahović je fantastičan napadač, veliki profesionalac, mladić sa nogama čvrsto na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim, jer je veoma inteligentan. Kada sam debitovao na klupi Srbije protiv Irske, odmah sam ga uvrstio među startere ostavljajući našeg najboljeg golgetera Mitrovića na klupi. Pobedili smo, a Vlahović je postigao gol - prisetio se Stojković.

PORUKA Dušan Vlahović/FOTO: AP

Još jedan Srbin je već nekoliko sezona pod svetlima velike pozornice Serije A. As Lacija Sergej Milinković-Savić je takođe standardni reprezentativac.

- Sergej je svetska klasa. Možete misliti da je bilo u Srbiji ljudi koji su smatrali da Tadić i Sergej ne mogu da igraju zajedno. To su budalaštine. U mom timu uvek ima mesta za velike igrače. Obojica su starteri i svi vide kakva je to zabava - dodao je Stojković.

ZBOG POVREDE BEZ "ZLATNE LOPTE"

PIKSI je u jednom periodu igrao za Veronu, člana Serije A.

- Da je moje koleno izdržalo, zajedno bismo napravili velike stvari. To je moj žal. Jer, da nije bilo povrede, uveren sam da bih osvojio "Zlatnu loptu" - istakao je naš selektor.

I još malo o italijanskim klubovima, pošto je Piksi "toplo preporučio" vezistu Filipa Kostića milanskom Interu.

- Filip bi bio pravo pojačanje za Inzagija. Trči, centrira, na levom krilu je neverovatan. On je veliki radnik sa nemačkim mentalitetom - podsetio je Stojković da je Kostić u Ajntrahtu stekao značajne radne navike.

TANDEM Tadić i Milinković-Savić/FOTO: AP

Potvrdio je i priče sa početka devedesetih godina prošlog veka da su Milan i Silvio Berluskoni hteli da ga angažuju, ali je iz Zvezde otišao u Olimpik iz Marselja.

- Milan me je želeo u svojim redovima, ali već sam potpisao predugovor sa Olimpikom. Berluskoni mi je poklonio dva sata. Dve godine kasnije su me zvali da igram prijeteljsku utakmicu sa Atletiko Madridom. Trenirao sam nekoliko dana u "Milanelu" i otputovao sam u Španiju, ali zbog pravila FS Italije nisam igrao taj meč - kaže Stojković.

BOG JE SPASAO MILAN 1988.

PRISETIO se Stojković i čuvenog "tromeča" Zvezde i Milana u Kupu šampiona u novembru 1988. godine.

- I danas mislim da je Bog spasao Milan jer smo zbog beogradske magle morali da igramo ponovo revanš utakmicu. I danas kad se vidim sa Brajdom i Galijanijem šalim se sa njima na tu temu. Njihov veliki Milan je rođen u magli mog Beograda - tvrdi Stojković.

"Gazeta delo sport" nije štedela komplimente na račun selektora Srbije. Predstavljen je u intervjuu kao "Maradona sa istoka", a Stojković se prisetio prvog susreta i razgovora sa slavnim Argentincem.

- Prvi put sam ga video na Mundijalu u Italiji. Igrali smo meč Jugoslavija - Argentina u Firenci. Bio sam impresioniran, gledao sam ga netremice tokom zagrevanja i na kraju meča smo razmenili dresove. To je najlepši suvenir u mojoj igračkoj karijeri, zajedno sa dresom Platinija. Oni nemaju cenu. Kad sam došao u Veronu, imao sam priliku da pričam sa njim telefonom i tada mi je rekao: "Slušaj, Dragane, budi oprezan, defanzivci u Italiji su veoma grubi i podli" - rekao je Stojković.

BONUS VIDEO: Reprezentativci Srbije - Ne može nam niko ništa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati