SERGEJ IGRAČ GENERACIJE: Saša Zdjelar oduševljen igrom Srbije, setio se Novog Zelanda

M. BLAŽIĆ

18. 11. 2021. u 22:53

PARTIJA Srbije na "La Lužu" u nedelju uveče protiv Portugalaca (2:1) nikog nije ostavila ravnodušnim, pa ni zamenika kapitena Partizana Sašu Zdjelara.

СЕРГЕЈ ИГРАЧ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Саша Здјелар одушевљен игром Србије, сетио се Новог Зеланда

FOTO: EPA

Vezista crno-belih je sa mnogim aktuelnim izabranicima Dragana Stojkovića vojevao bitke na Svetskom prvenstvu za omladince 2015. na Novom Zelandu i sa posebnim zadovoljstvom doživljava njihovo "zlatno doba" u najjačem državnom timu.

- Igra, odnos, sve je bilo fenomenalno. Iskreno, ne pamtim nijednu utakmicu reprezentacije da smo tako odigrali, pogotovo protiv jednog takvog protivnika, dominacija od prvog do 90. minuta. Stvarno, sve čestitke na velikom uspehu - podvukao je Zdjelar, koji je tri puta nastupao za A tim Srbije.

Malo ko je očekivao ovako autoritativno izdanje "orlova".

- Reprezentacija je igrala ofanzivno i ja sam samo očekivao da nastavimo tako. I prva utakmica protiv Portugalije kod kuće je bila slična. Izaći u tako ofanzivnom sastavu, sa dva špica, sa Sergejom, Tadićem, svi su oni orijentisani napadački... Volim takav stil. Iako igramo sa trojicom pozadi, to ne znači da se branimo. Momci su bili fenomenalni! Kumu Rajkoviću sam prvom čestitao! Ovo je velika stvar za naš fudbal!

FABRIKA TALENATA

SEDMORICA IZ "ZEMUNELA"

Nikola Milenković/FOTO: M. Vukadinović


PARTIZANOVA škola fudbala, koja se, uz Ajaksovu, godinama nalazi u vrhu na Starom kontinentu, dala je značajan doprinos fantastičnom ostvarenju reprezentacije Srbije u tek završenim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. U startnoj postavi koju je Dragan Stojković Piksi poslao na teren stadiona "La Luž" našla su se petorica izdanaka škole crno-belih: Nikola Milenković (na slici), Strahinja Pavlović, Saša Lukić, Andrija Živković i Dušan Vlahović.

U drugom poluvremenu su priliku dobili Nemanja Radonjić i heroj pobede nad Ronaldom i drugovima Aleksandar Mitrović.

Zdjelar je sa posebnom pažnjom pratio igru "klasića" sa Novog Zelanda.

- Za mene je Sergej igrač generacije! On tek sad daje ono što zaista predstavlja, svi ostali su takođe fantastični. Tu su još kum Rajković, Maksimović, Živković, Veljković, Vanja Milinković-Savić. Što se mene tiče, ja uvek dajem svoj maksimum, ako zatrebam - tu sam.

Početak nije slutio na veliku radost koju je doneo Mitrović golom u 90. minutu.

- Nije lako bilo. Sa ove distance gledano, kao da nam je prijalo to što smo primili pogodak. Mi smo krenuli na sve ili ništa i bukvalno smo ih ubacili u njihov gol. Ne sećam se da su oni imali neku šansu posle, nešto u drugom, ali i to je bila više neka polušansa. Gol nas je pokrenuo. Počeli smo da igramo, baš jako smo krenuli na njih.

Pored vršnjaka iz omladinske reprezentacije vezista Partizana je apostrofirao i čudesnog špica "orlova" Mitrovića.

- Šta da pričamo o momku sa 27 godina i 44 gola za reprezentaciju. Mi ne možemo da igramo bez njega. On kad je igrao i dobro i loše za Fulam, u reprezentaciji je davao sve od sebe i svi dobro znamo koliko nam je doneo. Ovaj meč je samo potvrda.

UTISCI Saša Zdjelar/FOTO: M. Vukadinović

Sada sledi ono najslađe - svetska smotra fudbala.

- U Srbiji su očekivanja uvek najveća, ha-ha. To valjda svi dobro znamo! Ima vremena, godinu dana je do Mundijala, zavisi i koga ćemo dobiti u grupi. Ako budemo imali ovaj stav kao protiv Portugalije i u celim kvalifikacijama, prolaz posle grupne faze je garantovan - zaključio je Zdjelar.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni