"MOŽDA IM SMETA ŠTO NIJE CELA PESMA!" Dule Savić "uništio" Albance koji traže kaznu za Srbiju, pozvao Kolindu u svlačionicu "orlova"

Novosti online

17. 11. 2021. u 10:47

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je ostvarila istorijski trijumf nad Portugalom i plasirala se direktno na Mundijal u Kataru, a onda je usledila skandalozna najava iz Prištine.

МОЖДА ИМ СМЕТА ШТО НИЈЕ ЦЕЛА ПЕСМА! Дуле Савић уништио Албанце који траже казну за Србију, позвао Колинду у свлачионицу орлова

Foto: FSS

U ponedeljak se oglasio Fudbalski savez lažne države Kosovo, najavom da će podneti žalbu UEFA protiv Srbije jer su njeni fudbaleri posle utakmice u Lisabonu protiv Portugalije, kako se ističe, "pokazivali nacionalističke i šovinističke simbole".

Kako je navedeno u saopštenju, neprikladno je i pevanje pesme „Veseli se srpski rode“, kao i njeno isticanje na majicama, što je legendarni napadač Crvene zvezde Dule Savić prokomentarisao na poseban način.

Podsetimo, iz Saveza stacioniranog u Prištini je poručeno:

- U toj pesmi se pominju gradovi u dve susedne države Srbije, Prizren na Kosovu i Rumija u Crnoj Gori i to je neprihvatljivo. Takva provokacija i nacionalistička gestikulacija nije u skladu sa evropskim vrednostima, ali je samo deo srpskih šovinističkih i osvajačkih snova i misli - navedeno je u saopštenju.

Foto: FSS

Dušan Vlahović

Dušan Dule Savić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, ovim povodom rekao:

- Možda su se žalili što nije cela pesma, a ne samo prvi stih? - uz smeh je započeo on, dodavši:

- Mržnja Šiptara je nemerljiva, ovo je samo iz njihovog mozga moglo da nastane, ili onih koji im diriguju... Sad neka se UEFA bavi time, pošto je mimo svog Statuta primila tu terorističku organizaciju da igra fudbal i širi mržnju. A baviće se ovom tematikom na isti način na koji su ih primili. Inače, čudi me kako nisu tražili da se poništi meč u Lisabonu, da Portugaliji pripadne pobeda službenim rezultatom.

Upitan da li bi moglo da se desi da Srbija, poput Hrvatske na prošlom Mundijalu, dogura do same završnice, nasmejan je odgovorio:

- Mislite da i mi, kao oni, povedemo Kolindu (Grabar-Kitarović, bivšu predsednicu Hrvatske), da obuče srpski dres, malo popije i možda mi budemo u finalu uz takvu maskotu - rekao je Savić.

FOTO: N. Skenderija

Dušan Dule Savić

Što se naše nacionalne selekcije tiče, imao je samo reči hvale:

- Dragan Stojković Piksi je kao selektor ugradio u igru reprezentacije ono što je i sam posedovao kao fudbaler, kasnije i kao klupski trener. Znate, ta ekipa vam je kao vojna formacija, mora da se zna hijerarhija, a mora da postoji i dobar plan. Džaba vama najbolja vojska na svetu, ako je strategija pogrešna. Piksi je sve to podesio kako treba, a dokle će dogurati, ostaje da vidimo. Ja bih jako voleo da mi, kao što su svojevremeno Bugari šokirali Francuze golom u 90. minutu i otišli na Mundijal, pa tamo dogurali do četvrtfinala, u Kataru stignemo do završnice - zaključio je Savić.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)