"PIKSI JE NIŠKI BREND!" Selektor reprezentacije Srbije predložen za najviše gradsko priznanje

Novosti online

16. 11. 2021. u 18:31

Predsednik Skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, rekao je da će narednih dana biti održana sednica Komisije koja će odlučivati o najvišem gradskom priznanju – Nagradi 11. januar, nakon koje će biti objavljen Konkurs na kome će svako imati pravo da dostavi svoje predloge.

ПИКСИ ЈЕ НИШКИ БРЕНД! Селектор репрезентације Србије предложен за највише градско признање

FOTO: M. Vukadinović

Kako javljaju "Niške vesti", Džunić je najavio da će on i u svojstvu predsednika Komisije, ali i u svojstvu predsednika Skupštine i kao građanin predložiti da se najviše gradsko priznanje dodeli i Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru reprezentacije Srbije.

- Predložiću Piksija da bude jedan od dobitnika Nagrade 11. januar zbog doprinosa koji je dao Gradu Nišu i u predstavljanju našeg grada u svetu. Znamo koje su njegove zasluge i kao fudbalera našeg kluba, FK Radnički Niš, a znamo da je on i naš niški brend, ali i da je sada kao selektor reprezentacije Srbije doprineo da Srbija bude učesnik na narednom svetskom prvenstvu, kazao je Džunić.

Foto D. Alihodžić

 

Predlog predsednika gradskog parlamenta podržaće gradonačelnica Niša kao član Komisije.

- Mislim da je to sjajan predlog. Nemerljivo je ono što su ti momci učinili za nas, što su nas učinili ponosnim, a mi ćemo se kao Grad odužiti makar tom nagradom. Lepo je to da imate čime da se ponosite i kada vidite šta je sve Niš dao Srbiji, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, a prenose "Niške vesti".

Ko je Dragan Stojković Piksi?

Rođen u Pasi poljani pokraj Niša 1965. godine, profesionalnu karijeru počeo je kao 16-godišnjak u niškom Radničkom, 1981. Pet godina kasnije stigao je u Crvenu zvezdu u kojoj se toliko proslavio da je i pored ranog odlaska, već 1990. u Olimpik iz Marseja, godinu dana ranije proglašen za "petu Zvezdinu zvezdu", posle Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića i Vladimira Petrovića "Pižona".

Igrao je kratko i za Veronu, a sedam završnih godina na terenu proveo je nastupajući za japansku Nagoju. U njoj je pet sezona potom bio trener, četiri je proveo na klupi kineskog Gvangžu R&F-a, a od 2021. je na kormilu reprezentacije Srbije.

Upravo je on vratio veru u naš državni tim, koji je u nedelju izveo antologijski preokret  u Lisabonu. Tamo su "orlovi", jureći pobedu koja ih je jedina vodila direktno na Mundijal, najpre gubili od Portugalije, potom izjednačili preko Tadića, a onda su sada već čuvenim golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu i pobedili.

Taj veliki uspeh Piksijeve ekipe slavili su brojni navijači reprezentacije Srbije, od Pala, preko Banjaluke, do Kosovske Mitrovice, svi sa nadom - da će naša nacionalna selekcija zablistati i na najvećoj fudbalskoj smotri.

Podsetimo, Mundijal na koji se Srbija pod komandnom palicom Dragana Stojkovića Piksija plasirala, održaće se 2022. godine u Kataru i biće prvo "zimsko Svetsko prvenstvo" u istoriji ovog sporta.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!