"NOVAK ĐOKOVIĆ" DOVEZAO "ORLOVE": Pesma i ovacije za heroje

Đ.S. N.I.

16. 11. 2021. u 08:48

PROLAZAK aviona sa imenom Novaka Đokovića kroz vodeni luk ispaljen iz topova vatrogasnih vozila označio je povratak srpskih fudbalskih heroja sa uspešne ekspedicije u Lisabonu.

НОВАК ЂОКОВИЋ ДОВЕЗАО ОРЛОВЕ: Песма и овације за хероје

Foto: M.Vukadinović

Reprezentativci naše zemlje, predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, dočekani su sinoć na aerodromu "Nikola Tesla" od strane 500 navijača i mnogobrojnih predstavnika medija, koje ni prohladna novembarska noć nije sprečila da pozdrave momke koji su preksinoć izborili direktan plasman na SP.

Zapljusnula su bleštava svetla bliceva četu "orlova" po povratku iz prestonice Portugalije, jedan za drugim su izlazili iz tunela uz melodiju pesme "Pukni zoro" koju su odsvirali trubači.

- Čekali smo da se vratimo kući i dočekali. Sada je sve u redu, atmosfera je odlična - obratio se Piksi novinarima a zatim šeretski replicirao na pitanje o čemu sada sanja - Da odem kući! Previše je bilo pritiska rezultata, igre ali najvažnije je da smo reprezentovali zemlju na najbolji mogući način!

Utom su i navijači ogrnuti trobojkama, širokih osmeha i rumenih obraza od hladnoće, izvršili "desant" na autobus koji je čekao reprezentativce, opkolili heroja Aleksandra Mitrovića, pozdravili njega i saigrače ovacijama, pevali mu sada već antologijsku obradu grupe "Gala" Mitro's on fire, dok je iz instrumenata trubača odzvanjao "Đurđevdan" na VIP sekciji surčinskog zdanja.

- Jedno veliko veče i kada vidimo sve ovo, to nam daje motivaciju da guramo dalje - sa ogromnim smeškom je pričao Mitrović beogradskim reporterima, a neizbežno je bilo i podsećanje na utakmicu sa Škotskom od pre godinu dana kada je njegov promašaj sa bele tačke izbrisao Srbiju sa spiska učesnika Evropskog prvenstva. - To je fudbal, to je život, a život piše romane. Ovo je jedna lepa priča koju ću da pamtim. Naučio sam mnogo toga tokom teških godinu dana i od tog promašenog penala. Sve se vratilo i naplatilo. Sinoć sam mnogo lakše zaspao nego tada.

Utom su i "orlovi", očigledno obučeni za lisabonske vremenske uslove, ušli u autobus koji je dugo bio pod "opsadom" navijača opijenih slavljeničkom atmosferom i zvukovima trube. Svi uglas su pevali "Na na na na, idemo u Katar" kao i hit folkera Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" i dodatno ulepšali drugi čin lisabonskog trijumfa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna