KATAR GLUMI PORTUGALCE: Srbija se sprema za prijateljski meč, ali je glavom već u Lisabonu

N. Iljukić

10. 11. 2021. u 10:30

TELOM u Staroj Pazovi, ali mislima već uveliko na stadionu "Luž" u Lisabonu. Tako izgledaju sati i dani koje će fudbalska reprezentacija Srbije da provede u svom sportskom centru do meča sa Katarom i kasnije, dok se bude taktički pripremala za duel sa Portugalijom.

КАТАР ГЛУМИ ПОРТУГАЛЦЕ: Србија се спрема за пријатељски меч, али је главом већ у Лисабону

FOTO: M. Vukadinović

- Svi vrlo dobro znate moj stav o prijateljskim mečevima. Oni su potpuno nebitni za moj utisak o učinku pojedinaca. Zna se vrlo dobro da je naš cilj pobeda u Lisabonu i za to se spremamo već dugo - kaže selektor Stojković.


Ako želi odmoran i najjači sastav za nedelju uveče i odlučujuću bitku za odlazak na Mundijal, selektor Srbije će sutra uveče na prijateljski duel sa Katarom morati da pošalje rezervni tim, ako tako nešto uopšte postoji u reprezentaciji Srbije...


- Još nisam doneo odluku ko će igrati protiv Katara. Određene rizike nosi odluka da nastupimo u najjačem sastavu, tako da razmišljam i o nekoj varijanti da izmešamo karte, ili da ceo meč igraju oni sa manjom minutažom. Videćemo još - zagonetan je Stojković koji je i do sada krio karte i adute pred svaki meč.

Foto: Tanjug

Dragan Stojković Piksi


Zanimljivo je da sutra uveče Srbija i Katar svoj prijateljski duel počinju u 18 časova, a da se od 20.45 u Dablinu sastaju Republika Irska i Portugalija, u borbi za bodove. Prema prvim informacijama, autobus sa "orlovima" i stručnim štabom će da požuri posle duela na Autokomandi ka Staroj Pazovi, gde je planirano da ekipa pogleda TV prenos susreta u kojem će cela Srbija da navija za Irce.


Koliko je opuštena atmosfera među "orlovima" govore i neki kadrovi iz njihovog trening centra. Preksinoć je selektor Stojković uradio dve korisne stvari. Poštedeo je ekipu izlaska na travnati teren koji je danima natopljen vodom zbog obilnih kiša. Zatim, dodatno je relaksirao atmosferu prozivkom u dvorani i zagrevanjem ekipe ali uz stoni tenis, nožni tenis i košarku.

Pripreme za Portugaliju će biti znatno drugačije i nema sumnje da će Stojković da održi obećanje i od prvog minuta na teren pošalje dva napadača koji su u vrhunskoj formi. A zbog trenutnog golgeterskog raspoloženja Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića pred nedeljnu utakmicu trebalo bi da drhte više portugalski nego navijači Srbije.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati