SAMO MU JE JOŠ TO TREBALO! Luka Jović doživeo ono čega se najviše plašio

D. N.

05. 11. 2021. u 10:17

LUKA Jović ne može da dođe sebi od onoga što mu se dešava u Realu.

САМО МУ ЈЕ ЈОШ ТО ТРЕБАЛО! Лука Јовић доживео оно чега се највише плашио

Foto: AP

Tako bar može da se zaključi posle pisanja uglednog "Asa" koji je otkrio kroz šta je sve srpski golgeter prošao kada je, konačno, ove sedmice dobio priliku da igra.

A igrao je - u Ligi šampiona.


Pomenuti španski medij pod naslovom "Jović - od ignorisanog do izviždanog" donosi veliki tekst, a u njemu se navodi sledeće:

Screenshot / as.com

Tekst o Joviću u španskom Asu

"Srbin je igrao u završnim minutima meča sa Šahtjorom zbog bola koji je osetio Karim Benzema. Izviždan je u više navrata i njegovo učešće bilo je za zaborav.

Luka Jović ima sve manje kredita kod navijača Madriđana, a i u samom klubu. Postojala su velika očekivanja da bi ova sezona mogla da okrene situaciju s njim i da ga 'Bernbaeu' prihvati, ali posle skoro tri meseca on još uvek ne uspeva da zaigra redovno. Situacija je očajna i sada je, protiv Šahtjora, doživeo prve zvižudke. Igrao je samo 11 minuta, odmenivši povređenog Benzemu.

Odigrao je za zaborav, ako se izuzme jedno dodavanje Vinišijusu za kontranapad, a onda zadržavanje lopte... Nije bio baš dobar i nije mnogo pomagao u odbrambenim zadacima, što je ljude na stadionu dovodilo do očajanja, a to su mu i stavili do znanja. 


Kašičica šanse


Ovaj 23-godišnji Srbin je jedva sakupio 95 minuta nastupa ove sezone. Na 12 mečeva na kojima je mogao da igra, nijednom nije bio starter. Najviše što je proveo na terenu je bilo 29 minuta (porazu od Espanjola od 2:1), a onda je tu još i pet utakmica u kojima nije ni zakoračio na igralište.

Zapravo, ovo protiv Šahtjora mu je bio prvi meč od 3. oktobra. Od tada je propustio i prvi duel sa Šahtjorom, i "el klasiko" zbog jednog udarca koji je zadobio na treningu, a nije ni minut šanse dobio protiv Osasune i Elčea.

Foto: Tanjug

Luka Jović
Vansportski skandali nisu pomogli

Ovakva dinamika događaja ne razlikuje se mnogo od onoga što je Jović doživeo i prethodne dve godine u Realu.

U prvoj sezoni Luka Jović je odigrao 806 minuta na 27 utakmica, dao dva gola i imao dve asistencije. U drugoj sezoni, u kojoj je igrao do januara u Madridu, pa otišao na pozajmicu u Ajntraht, igrao je svega pet puta, ukupno 208 minuta, a za to vreme nije dao niti jedan gol, niti asistirao. Ukupno, sa ovom sezonom, proveo je na terenu 1109 minuta, na 39 mečeva. Na njegove igre uticale su i povrede, osam ih je bilo otkako je došao, ali i neki vansportski skandali mu svakako nisu pomogli.

Ove brojke su daleko od onoga što se očekivalo od momka koji je stigao sa etiketom svetskog talenta. To što je dao 27 golova u sezoni 2018/2019. motivisalo je 'beli klub' da plati 60 miliona evra za momka koji je imao samo 21 godinu. Više od dve sezone kasnije, investicija postaje neuspeh i u klubu razmišljaju kako da vrate bar deo pomenutog novca kroz prodaju ovog igrača. Timovi iz Serije A, poput Milana i Intera, ali i Bundeslige, poput Ajntrahta, mogli bi da ga 'upecaju'. Poslednjih dana i Arsenal, koji će ostati bez Lakazeta 2022. godine, vidi Jovića kao moguću zamenu. Ono što je evidentnije, to je da svakog dana Joviću ostaje sve manje vremena da odbrani svoj status kao igrača Reala", zaključuje As.

Podsetimo, prošle sedmice španski mediji su tvrdili da Luka Jović može da nastavi karijeru u engleskom gigantu, a imajući u vidu najnovije informacije iz Madrida, taj veliki transfer uopšte ne deluje nemoguće.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a