FUDBALER MITJILANDA NE MOŽE DA ZABORAVI NAVIJAČE ZVEZDE: To je najluđa utakmica koju sam odigrao

Novosti online

03. 11. 2021. u 15:52

FUDBALERI Crvene zvezde takmičenje u Ligi Evrope nastavljaju utakmicom protiv Mitjilanda (četvrtak, 21.00). O navijačima crveno-belih govorio je igrač danskog tima Mads Hansen.

ФУДБАЛЕР МИТЈИЛАНДА НЕ МОЖЕ ДА ЗАБОРАВИ НАВИЈАЧЕ ЗВЕЗДЕ: То је најлуђа утакмица коју сам одиграо

Foto: EPA-EFE/ Henning Bagger

Ovaj 19-godišnjak je sa omladinskom ekipom danskog klub gostovao Crvenoj zvezdi 2020. godine u Ligi šampiona i dobro se seća tog duela u kome su on i saigrači slavili sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale.

Ta utakmica igrala se na stadionu Voždovca, a mladi igrači Mitjilanda su se tada upoznali sa tim kako se navija u Srbiji.

- To je verovatno bila najluđa utakmica čiji sam bio akter. Bar kada je reč o omladinskoj konkurenciji. Igrali smo na krovu tržnog centra. Vrlo neobičan stadion koji je bio pun Zvezdinih navijača. Bilo je i 100 najtvdokornijih navijača beogradskog kluba. Napravili su totalno divlju atmosferu. Pevali su čitav meč. Ali kada se utakmica završila bacali su na nas ključeve, upaljače, sitan novac, čak i mobilne telefone. Bilo je to u trenucima kada smo želeli da uđemo u tunel. Bilo je to stvarno divlje iskustvo. Očigledno da je takva kultura fudbala na Balkanu - rekao je Hansen za klupski sajt.

U klubu iz Danske ističu da stadion "Rajko Mitić" može da se pretvori u pakao za protivničke ekipe.

- Moraćemo da se priviknemo na tako nešto. Važno je kako igrate, ali treba da budete otporni na ambijent. Ko zna šta nas sutra očekuje.

Koliko Mitjiland polaže u mlađe kategorije najbolje oslikava podatak da je nekoliko igrača koji su igrali protiv Zvezde sada uzdanica prvog tima.

- Zdravo je igrati nekada u takvoj atmosferi. Susrećete se sa drugačijim kulturama i sistemima igre. Priprema mora da bude mnogo profesionalnija nego kada igramo mečeve u prvenstvu - zaključio je Hansen.

Podsetimo, u prvom meču ovih rivala nije bilo pobednika - 1:1.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)