KO BI REKAO? Čuveni golman DŽo Hart se uopšte ne zove tako

Novosti online

02. 11. 2021. u 15:33

DžO Hart je jedan od najpoznatijih fudbalskih golmana sa početka 21. veka, a malo ljudi zna da se on, zapravo, uopšte ne zove tako.

КО БИ РЕКАО? Чувени голман Џо Харт се уопште не зове тако

FOTO: EPA

Ovaj 34-godišnjak, koji bogatu karijeru privodi kraju u Seltiku iz Glazgova, rođen je u engleskom Šruzberiju 19. aprila 1987. od oca Čarlsa, koji se bavio prodajom opreme za teretane, i majke Luize, učiteljice.

Njih dvoje su rešile da im se sin zove Čarls Džozef Džon Hart.

Tokom detinjstva, drugovi su rešili da ga ne zovu baš tako dugačkim imenom, jer im je bilo komplkovano da pamte i izgovaraju "Čarls Džozef Džon", pa su ga prozvali - Džo. I, tako je postao poznat i u svetu fudbala, iako se, zapravo, uopšte ne zove Džo.

Tokom nastupa za Mančester siti dvaput je osvajao Premijer ligu, 2012. i 2014. godine, jednom FA kup, dvaput engleski Liga kup, a za reprezentaciju Engleske branio je čak u 75 utakmica, poslednji put 2017.

Nagradu "zlatna rukavica Premijer lige", za najboljeg golmana najjačeg prvenstva na svetu, dobijao je četiri godine zaredom, od 2011. do 2015.

Posle Sitija, igrao je još za Barnli i Totenhem, čiji je samo formalno bio član u sezoni 2020/2021 ali bez prvenstvenih nastupa, dok je ovog leta prešao u jedan od dva najčuvenija škotska kluba, pomenuti Seltik.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja