MITROVIĆ PLAŠI PORTUGALCE: Naš centarfor igra u životnoj formi, što hrabri pred meč odluke u Lisabonu 14. novembra

Zoran Ćorović

30. 10. 2021. u 22:18

ŠPIC "orlova" već je dobro naoštren. Kako se bliži meč godine sa Portugalcima (14. novembar), Aleksandar Mitrović je sve razigraniji i raspoloženiji da trese mreže rivala.

МИТРОВИЋ ПЛАШИ ПОРТУГАЛЦЕ: Наш центарфор игра у животној форми, што храбри пред меч одлуке у Лисабону 14. новембра

FOTO: FK FULAM


Srpski napadač je još jednom potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi het-trikom za Fulam u derbiju Čempionšipa sa Vest Bromvič Albionom - 3:0 (2:0).

Mitrović je tako došao do 18 golova na 15 nastupa ove sezone i ubedljivo je najbolji strelac šampionata. Po komentarima sa Ostrva, Mitar igra u životnoj formi. Posle dva gola na gostovanju Notingem Forestu, klupskom prvaku Evrope 1979. i 1980. godine, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije dao je i tri gola protiv jednog od konkurenata za plasaman u viši rang, VBA. Bio je to dvoboj drugog i trećeg tima Čempionšipa, a srpski as je obeležio prvih 45 minuta tako što se dva puta upisao u strelce.

Prvo je u 20. minutu iskoristio jedanaesterac, a zatim u 40. udvostručio prednost kada je lukavo iskoristio kiks defanzivca gostiju Snodgrasa tako što je presekao njegovu kratku loptu i smestio je u mrežu.

Oko 18.000 navijača na ispunjenom "Krejven Kotidžu" uživalo je fenomenalnoj partiji njihovog najvećeg ljubimca, a čuveni slogan Mitro`s on fire skandirali su i u 82. minutu kada je Srbin kompletirao goleadu het-trikom. Posle ovog meča, Fulam je zacementirao drugu poziciju na tabeli sa 32 boda, dok VBA ima četiri boda manje na trećem mestu. Kao što je poznato,, iz Čempionšipa dva najbolja tima direktno idu u Premijer ligu, četiri sledeća u doigravanje.

Sigurno je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uživao u het-triku svog najboljeg napadača. Samo neka Mitar rešeta jer nema još mnogo vremena do "strašnog" dvoboja između Portugalije i Srbije koji se igra 14. novembra u Lisabonu. Tada će pasti odluka koja će od ove dve selekcije ići direktno na Mundijal u Kataru 2022, a ko će morati da traži šansu u baražu. 

Kralj Čempionšipa

ALEKSANDAR Mitrović je debitovao u Čempionšipu februara 2018. godine i od tada je u ovom takmičenju postigao 56 golova na samo 76 utakmica - više od bilo kog igrača u ovom periodu, iako je jednu sezonu igrao u Premijer ligi.

Ove sezone, na poslednjih šest utakmica dao je čak 11 pogodaka, a het--trik je upisao i krajem septembra na meču sa Svonsijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)