ŽELIMO DA SKLONIMO DECU SA ULICE! FIFA ne odustaje od Mundijala na dve godine!

Novosti online

20. 10. 2021. u 20:05

PREDSEDNIK Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao evropskim fudbalskim liderima da bi uvođenje Svetskog prvenstva na dve godine pomoglo mladima da na vreme zainteresuju za sport umesto da "trče za drugim aktivnostima".

ЖЕЛИМО ДА СКЛОНИМО ДЕЦУ СА УЛИЦЕ! ФИФА не одустаје од Мундијала на две године!

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Asošiejted pres došao je u posed snimka Infantinovog govora održanog iza zatvorenih vrata u utorak. Veliki broj članica UEFA izrazio je protivljenje održavanju SP na dve godine. 

Infantino je rekao da je preoblikovanje svetskog fudbala neophodno kako bi se zaštitila budućnost tog sporta.

- Takođe verujem da neprijatelj fudbala nije Svetsko prvenstvo ili FIFA, već su to druge aktivnosti za kojima mladi momci i devojke danas trče. I moramo videti kako ih zajedno možemo ponovo zainteresovati za fudbal. I mi to želimo da uradimo zajedno, što se mene tiče, kao što smo radili prethodnih godina - naveo je on.

Infantino nije precizirao za kojim to aktivnostima mladi trče. On nije odgovorio na pozive Asošiejted presa, a FIFA nije objasnila njegove izjave.

Podsetimo, i Međunarodni olimpijski komitet izrazio je protivljenje održavanju Mundijala na dve godine. 

- Verujem da i dalje možemo da pronađemo načine da razvijamo fudbal. Svetsko prvenstvo je ogromna stvar. To je veliko, veliko takmičenje od koga svi imaju koristi i moramo da budemo vrlo pažljivi šta ćemo uraditi sa njim - naveo je Infantino.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)