ZVEZDA ŽELI NAJBOLJI START KLUBA "Iz treće" - tri od tri?

BLISTAVA premijera protiv Brage (2:1), pa zatim junačka pobeda u Bugarskoj nad Ludogorecom (1:0) dovele su fudbalere Crvene zvezde u idealnu poziciju pred gostovanje Midtjilandu u trećem kolu Lige Evrope (sutra, 18.45).

ЗВЕЗДА ЖЕЛИ НАЈБОЉИ СТАРТ КЛУБА Из треће - три од три?

FOTO: FK Crvena zvezda

Eventualnim trijumfom u Herningu izabranici Dejana Stankovića imaće priliku da obezbede još jednom međunarodno proleće, odnosno osigurano mesto u nokaut-fazi Lige konferencija, ali i da se učvrste na prvoj poziciji grupe F i nastave da sigurno koračaju ka osmini finala LE.

Samim tim, crveno-beli bi ostvarili najbolji start u LE (od 2009/2010, otkako se igra pod tim imenom) i prevazišli bi svoja dostignuća u odnosu na prethodna dva učešća u drugom po jačini UEFA takmičenju i stigli do učinka od tri pobede u isto toliko mečeva.

U sezoni 2017/2018. Zvezda je pod vođstvom Vladana Milojevića u prvoj polovini takmičenja uspela da zabeleži pobedu, poraz i remi.

FOTO: M. Vukadinović

Prvo je viđen remi sa BATE Borisovom (1:1), zatim je pao Keln u Nemačkoj (1:0), da bi Olivije Žiru spektakularnim pogotkom srušio crveno-bele u okršaju sa Arsenalom (1:0). Taj ciklus je na kraju okončan sa dva trijumfa, oba protiv Kelna, a izboreno je i proleće, gde je Zvezda nesrećno ispala od moskovskog CSKA.

DANCI BEZ golgetera Brumada

Na "MCH areni" trener Midtjilanda Bo Henriksen neće moći da se osloni na pomoć najboljeg strelca (sedam golova ove sezone) Brazilca Brumada zbog povrede, ali ni na usluge startnog štopera Žuninja, koji je "pocrveneo" u prošlom kolu LE.

Prošlogodišnja avantura na Starom kontinentu nije započela kako su se navijači srpskog šampiona nadali, budući da je Hofenhajm slavio na otvaranju grupne faze (2:0), ali je Zvezda potom uspela da naniže dve pobede protiv Libereca (5:1) i Genta (2:1). Posle završnog kola je kraj imena beogradskog tima stajala brojka od tri "recke" koja je bila dovoljna da se izbori dvomeč sa Milanom.

Već sutra će Stankovićevi puleni imati priliku da izjednače najbolji učinak što se tiče pobeda u LE, a potom i da ga u drugom delu grupnog dela i poprave, budući da im slede revanši sa Midtjilandom, Ludogorecom i završnica sa Bragom.

BONUS VIDEO 

 

 

https://www.facebook.com/nportal.rs/

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi