DOM OD 300 MILIONA Neverovatno je gde živi novi gazda NJukasla (VIDEO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 13:21

NAJVEĆI fudbalski transfer ove godine nema za glavnog junaka nekog igrača, već princa.

ДОМ ОД 300 МИЛИОНА Невероватно је где живи нови газда Њукасла (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Andy Rain / POOL

Investicioni fond iz Saudijske Arabije novi je vlasnik engleskog kluba NJukasl junajted, a na čelu tog fonda je princ Mohamed Bin Salman.

Čovek koji je jedan od najbogatijih ljudi na svetu kupio je "svrake" od Majka Ešlija, iako formalno nije princ postao novi gazda, već konzorcijum u kome su pomenuti fond na čijem je on čelu (sa 80 odsto udela u vlasništvu), te firma PCP Kapital partners i braća Dejvid Sajmon Ruben, sa po 10 odsto.

Ipak, glavni junak ove priče je svakako drugi čovek Saudijske Arabije, a prvi operativac te države i "glavnokomandujući" Investicionog fonda, koji ima na raspolaganju čak 370 miliona evra. Imajući to u vidu, i ne čudi da baš on ima "najskuplji dom na svetu", kako hrvatski portal "24 sata" naziva dvorac Luja šesnaestog, koji se nalazi nedaleko od čuvenog Versaja.

Taj dom, vredan 3000 miliona evra, izgrađen je pre tačno 10 godina, i to u stilu francuskih dvoraca od pre četiri veka.

Velik je čak 5.000 kvadratnih metara, ima unutrašnje i spoljne bazene, privatni bioskop, ogromni akvarijum, uređene bašte, sportske terene...

Strani mediji su svojevremeno, 2014, javili da se upravo tu održala jedna od serije svečanih večera pred venčanje Kim Kardašijan i Kanjea Vesta.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)