LAKO JE UZ SERGEJA, TADIĆA... Reprezentacija Srbije počela mini-pripreme u Staroj Pazovi, Mitrović puca od samopouzdanja

M. BLAŽIĆ

04. 10. 2021. u 21:03

ŠEST bodova iz utakmica sa Luksemburgom sa Azerbejdžanom, pa frontalni napad na Portugalce u njihovom "dvorištu", kako bi se overila viza za Katar i izbegao dodatni baraž filter.

ЛАКО ЈЕ УЗ СЕРГЕЈА, ТАДИЋА... Репрезентација Србије почела мини-припреме у Старој Пазови, Митровић пуца од самопоуздања

Foto AP

Takav je plan, a sve ostalo će potvrditi ili demantovati narednih 270 minuta fudbala u kvalifikacionoj grupi A, od kojih je 180 na programu 9. oktobra u Luksemburgu i tri dana kasnije protiv Azerbejdžana u Beogradu.

Najbolji strelac našeg nacionalnog tima Aleksandar Mitrović puca od samopouzdanja posle jučerašnjeg okupljanja "orlova" u Staroj Pazovi i sa maksimalnim optimizmom očekuje rasplet najpre oktobarskih izazova, a zatim i novembarskog derbija protiv Ronalda i drugova.

- Luksemburg je primer da nema lakih protivnika. Ukoliko se ne uđe potpuno koncentrisano i sa sto posto mogućnosti mogu da nam naprave problem. Imaju kvalitetne pojedince, ali smo favoriti po svim osnovama. Sve to je na papiru i ne znači ništa ako ne odigramo kako treba. Pokazali su da mogu da budu nezgodni ako im se ostavi prostor. Idemo tamo po tri boda. Poštujemo protivnika, ali smo favoriti i tako ćemo da se ponašamo.

U podsvesti je već sada i direktna borba za prvo mesto sa Portugalcima.

- Ima još dosta iskušenja do Lisabona, i za nas i za Portugaliju. Potrebno je pre svega da pobedimo Luksemburg i Azerbejdžan. Uz malo sreće možemo da postignemo uspeh. U Beogradu smo pokazali da može da se igra sa njima. Za utakmice kakva nas očekuje u Portugaliji nije potreban poseban motiv.

Luksemburg je postao stalna mušterija Aleksandra Mitrovića.

- Voleo bih i na narednoj utakmici da im dvaput zatresem mrežu, kao u Beogradu, ali najbitnije je da ekipa igra dobro. Kad imate igrače poput Kostića, Sergeja, Tadića i prilike i golovi dođu. Trudim se da uradim sve što selektor zahteva, svestan da će golovi uslediti kao plod rada. Očekivanja me ne opterećuju. Posao napadača je da postigne gol i u svaku utakmicu ulazim da zatresem mrežu. To je ono što i volim da radim i za šta sam plaćen.

Govorio je robusni napadač o raznim temama, a dotakao se i učinka dva naša najveća kluba.

- Pratim Partizan i Crvenu zvezdu i našu ligu. Dominantni su u svojim grupama, igraju dobar fudbal. Favoriti su u skoro svim utakmicama u Evropi, što nije lako. Dobro su igrali u kvalifikacijama, želim im svu sreću, posebno Partizanu. Mislim da može da dogura do finala Lige konferencija. Stanojević je sve dobro sklopio, Partizan je ozbiljna ekipa, pokazao je to u derbiju. I jednima i drugima želim da što dalje doguraju.

Veruje Mitrović da njegov nekadašnji klub može da prekine četvorogodišnji post u Superligi.

- Partizan je trenutno favorit, igra najbolji fudbal i zaslužuje to prvo mesto. Ostaje žal posle derbija što nije veća razlika, ali ima još da se igra. Prerano je govoriti o tome, ali ako ovako nastave, mislim da će se titula vratiti u Humsku - zaključio je Mitrović. 

RAJKOVIĆ: DA TIL NE ŠUTIRA

GOLMAN "orlova" Predrag Rajković veruje da protiv Luksemburga i Azerbejdžana neće imati mnogo posla, i kaže da je video sjajan gol veziste Sebastijena Tila za Šerif protiv Reala, igrača koji će nam pretiti u subotu.

- Til je dobar igrač, dao je gol i našoj reprezentaciji u Beogradu. Moramo da ih onemogućimo da dođu do dobre pozicije za šut. Što se tiče nas, od dolaska novog selektora igramo dobro, napadački - poručio je Rajković, čuvar mreže francuskog Remsa.

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega