SKANDAL U OSIJEKU: Hrvati vređali svog trenera da je Srbin, pretili mu i smrću, pa se on pravdao na konferenciji

Novosti online

04. 10. 2021. u 08:11

NA utakmici između Osijeka i Hajduka na stadionu Gradski vrt desio se neviđeni skandal u režiji navijača iz Splita.

СКАНДАЛ У ОСИЈЕКУ: Хрвати вређали свог тренера да је Србин, претили му и смрћу, па се он правдао на конференцији

Foto arhiva VN

Naime, "torcida" je u pokušaju da uvredi trenera Nenada Bjelicu odlučila da ga provocira rečima da je "Srbin", što ponekad u Hrvatskoj deluje kao najveća moguća uvreda, ali to nije sve...

- Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine! - skandirali su navijači Hajduka, preteći tako Bjelici, novom srpskom treneru, čak i smrću (čakija - džepni nožić), što je zaista nedopustivo.

Utakmica je završena nerešenim rezulatatom, ali to je manje bitno u odnosu na dešavanja na tribinama. Nesrećni Bjelica je pokušao da se opere na konferenciji.

- Da znate, pola sam Hrvat, a pola Crnogorac - objasnio je Bjelica na konferenciji, na kojoj kao da se pravdao za svoje poreklo, iako su mu pretili smrću.

Podsećanja radi, Bjelica je inače rođen 1971. godine u Osijeku od majke Hrvatice i oca Crnogorca, a nakon igara za istoimeni klub otišao je u Španiju, gde je nastupao za Albasete, Betis i Las Palmas. Potom se opet vratio u Osijek, pa nosio dres Kajzerslauterna, Admire i Kertnena. Kao trener je vodio austrijske klubove, Speciju, Leh i Dinamo, a od prošlog leta i Osijek.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)