PARTIZAN OSTVARIO DRUGU POBEDU U LK: Marković sa dva gola srušio Floru, crno-beli nastavili sa dobrim igrama (VIDEO)

Č. V.

30. 09. 2021. u 18:17 >> 20:41

FUDBALERI Partizana došli su do druge pobede u Ligi konferencija, pošto su bili bolji na svom terenu od estonske Flore sa 2:0, a junak trijumfa bio je Lazar Marković.

ПАРТИЗАН ОСТВАРИО ДРУГУ ПОБЕДУ У ЛК: Марковић са два гола срушио Флору, црно-бели наставили са добрим играма (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Zasluženo su crno-beli došli do novog trijumfa. Nastavili su sa dobrim igrama i posle dve uvodne runde takmičenja su na čelu tabele, a svakako da može da raduje i to što nisu primili gol.

Mora se priznati i da su gosti došli u Beograd da igraju fudbal, nisu se striktno branili. Ipak, na kraju je presudio kvalitet tima Aleksandra Stanojevića.

Veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu napravio je klub iz Humske i pravo bi čudo trebalo da se desi da se crno-beli ne nađu tu.

Držala se Flora 20 minuta, a onda je Marković uspeo da smesti loptu iza leđa Igonena. Najpre je zaustavio Rikardov udarac, ali nije mogao pokušaj krilnog napadača koji je natrčao na loptu i glavom je smestio u mrežu.

Nastavio je Partizan sa napadima ne bi li što pre stigao do novog gola i tako praktično zatvorio utakmicu. To se desilo u 42. minutu i ponovo je Marković bio strelac.

FOTO: M. Vukadinović

Stuštio se po desnoj strani, ušao u sredinu i udarcem levom nogom ponovo pogodio. Na putu ka golu lopta je zakačila Sometsa i na semaforu je satajalo 2:0.

Mogli su domaći u nastavku susreta do još nekog pogotka. Upravo je Marković imao priliku da postigne het-trik, no iz izgledne pozicije nije bio precizan.

Do kraja meča vredi napomenuti da se desila veoma neprijatna scena. Naime, fudbaler gostiju Sepik se srušio na terenu nakon što je osetio bol u grudima. Brzom reakcijom hitne pomoći je odvezen sa terena i prebačen u Urgentni centar.

Posle ove utakmice Partizan je na čelu tabele sa šest bodova, koliko ima i Gent, ali crno-beli imaju bolju gol razliku.

Stadion: "Partizana". Sudija: Julijan Vajnberger (Austrija). Strelci: Marković u 20. i 42. minutu za Partizan.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Miletić, Obradovičć - Zđelar, Jojić - Marković (od 82. Holender), Natho (od 62. Pantić), Menig (od 62. Jović/(od 82. Šćekić)) - Rikardo (od 89. Terzić).

FLORA (4-3-3): Igonen - Lilander (od 46. Kalaste), Sepik (od 74. Purg), Kusk, Luka - Vasiljev, Somets, Pom (od 89. Šeik) - Zenjon, Aliku (od 69. Miler), Ojama (od 68. Kuraksin).

DRUGO POLUVREME: Partizan - Flora 2:0

90+8. MINUT - Kraj utakmice!

90+2. MINUT - Sudija Vinberger je doneo odluku da se igra osam minuta nadoknade. To je najviše zbog situacije sa Sepikom.

82. MINUT - Održava Paritzan prednost i deluje da čekaju kraj utakmice! Zadovoljni su crno-beli rezultatom!

72. MINUT - Loše scene u Humskoj. Fudbaler Flore Sepik se srušio na teren iz čista mira. Odvezen je kolima hitne pomoći.

FOTO: V. S.

62. MINUT - Oprobao je udarac i Živković. Ipak, golman estonskog šampiona je dobro intervenisao i sprečio Partizan da dođe do trećeg gola.

59. MINUT - Gosti su zapretili preko Vasiljeva. Šutirao je sa nekih 18 metara, ali se istakao Popović i odbio loptu u korner.

53. MINUT - Dve velike prilike u jednom napadu za Paritzan. Najpre je Igonen odlično zaustavio udarac Rikarda, a onda se Marković okliznuo i promašio prazan gol.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Partizan - Flora 2:0

45+3. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45+2. MINUT - Velika šansa za Rikarda! Dobro je šutirao sa nekih osam-devet metara, ali je zamalo bio neprecizan.

42. MINUT - Duplirao je prednost Partizan! Povukao je Marković loptu, uneo u sredinu i levom nogom šutirao. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Flore i prevrila Igonena.

30. MINUT - Natho je fantastično proigrao Meniga, ovaj šutirao iz prve levom nogom i nije bio precizan.

24. MINUT - Pokušao je Rikardo glavom. Ipak, lopta mu je išla malo visoko, pa nije bio precizan i promene rezultata nije bilo.

20. MINUT - Partizan je poveo preko Lazara Markovića! Rikardo se oslobodio čuvara i šutirao. Njegov pokušaj je zaustavio Igonen, ali se na pravom mestu našao krilni napadač i glavom smetsio loptu u mrežu rviala.

10. MINUT - Još jedan opasan napad Flore. Aliku se dobro zagradio, šutirao iza glave. Ipak, priseban je bio Popović i sprečio rivala da povede.

FOTO: M. Vukadinović

8. MINUT - Veliku priliku imali su gosti. Vasiljev je šutirao sa 16 metara, srećom po domaće nije bio precizan.

7. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja u uvodu meča. Partizan ima loptu u nogama, ali još uvek nije ozbiljnije zapretio estonskom šampionu.

2. MINUT - Počela je utakmica u Humskoj!

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)