STANKOVIĆ PRED LUDOGOREC: U Zvezdi ne postoji rasterećonst, momci koji će zameniti naše lidere su željni igre

Novosti online

29. 09. 2021. u 15:34

CRVENA zvezda sutra od 21 sat gostuje Ludogorecu u drugom kolu Lige Evrope. Očekivanja od te utakkmice izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ЛУДОГОРЕЦ: У Звезди не постоји растерећонст, момци који ће заменити наше лидере су жељни игре

FOTO: FK Crvena zvezda

Strateg šampiona Srbije suočava se sa problemima pred duel u Razgradu, pošto ne može da računa na četiri veoma važna igrača - Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija.

- Rasterećenost? To ovde ne postoji, rasterećenost se upotrebljava kao izgovor. A ja to neću. Mogu da se ovde isplačem pred vama i kažem kako nam nedostaju četvorica lidera. Degenek, Dragović, Borjan i Katai su ozbiljni lideri. Svi znamo koliko nam znače. Međutim, siguran sam da će momci koje imam na raspolaganju odmeniti naše lidere. Željni su igre. Nadam se da nećemo imati više problema. Idemo dalje - rekao je Stanković.

Bez obzira na to sa kakvim se problemima suočava, Zvezda će pokušati da iznenadi domaćina i ostvari pozitivan rezultat.

- Ludogorec je ekipa koja mnogo menja i rotira. Počev od formacije do igrača. Pokušaćemo da pročitamo utakmicu što pre budemo mogli, kako nas ne bi iznenadili. Videćemo šta su spremili već kada izađu sastavi. Znam da su imali neke probleme sa Despodovom i levim bekom... Međutim, kada dođe utakmica gledaš da izvučeš najbolje što možeš od onog što imaš na raspolaganju. Spremili smo juče na taktičkom treningu dve, tri varijante. Čekamo.

Imao je Stanković samo reči hvale za šampiona Bugarske.

- Prema nekim paramterima oni su na nivou Brage. Nama je prva pobeda u grupi donela mir i stabilnost. Igraćemo protiv tima koji kao i Braga menja formaciju, dobro se preliva. Ali mi smo fizički i psihički spremni.

Crveno-beli će imati dodatni motiv u želji da se revanširaju Ludogorecu zbog poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016. godine.

- Niko to nije pomenuo. Niti pričamo, niti razmišljamo o tome. Mnogo toga se promenilo i kod nas i kod njih. I Kanga se promenio nabolje, ali ne bih imao ništa protiv da mu lopta ponovo pređe preko noge - aludirao je Stanković na gol koji je Gabonac tada postigao u Razgradu i crveni karton koji je zaradio u Beogradu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Od golmana put Bugarske će krenuti Zoran Popović i Miloš Gordić, dok je dobra vest ta da će se u avionu naći i Milan Pavkov i El Fardu Ben.

- Biće dostupni. Vratili su se. Realno ću da sagledam stvari. Oni su dobri momci, iskreni. Reći će mi da li imaju snage i za koliko minuta. O Benu je suviše trošiti reči, mnogo toga je doneo klubu. Stabilan je. Pavkov se povredio kada je pokazao koliko je veliki. Ovo mu je proba da se pokaže koliko je veliki.

Na pitanje ko će biti kapiten u odsustvu Borjana i Kataija, nije mogao da da odgovor na to pitanje.

- Nadam se da više neće biti problema. Ne znam ko će da bude kapiten. Prvo da vidim ko će da igra - zaključio je Stanković.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvom kolu na svom terenu pobedila Bragu sa 2:1, dok je Ludogorec odigrao 1:1 u Danskoj protiv Midtjilanda.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!