MILINKOVIĆEV GOL JE BISER: Italijani oduševljeni Srbinom

Milica Ostojić

27. 09. 2021. u 14:55

IZNAD stadiona Olimpiko u Rimu nebo je sinoć bilo nebeskoplavo, utakmica Lacio-Roma odigrana je sa takmičarskim intenzitetom koji je vibrirao, brzina supersonična sve do poslednje sekunde, derbi prelep, bogat golovima, a zamah u pobedi Lacija dao je briljantni Sergej Milinković-Savić.

МИЛИНКОВИЋЕВ ГОЛ ЈЕ БИСЕР: Италијани одушевљени Србином

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Rima

Vratila se Italija, pobeđuje Italija, zahvaljujući sanitarnoj karti juče 32.000 navijača na stadionu Olimpiko, manje od 50 posto popunjenosti, možda uskoro bude i veća, ali jučerašnji derbi i povratak feste u Rimu na stadionu Olimpiko bila je istinska simfonija emocije i publike i igrača.

Italijanski mediji ne štede prostora da ispričaju emociju sa stadiona, to je “dan povratka na kolektivni život”, na derbi, kao da se ništa nije događalo u fudbalu od februara 2020. godine, mesec dana posle poslednjeg susreta Lacio-Roma.

Ali na naš ponos mediji ističu onog ko je dao impuls utakmici bogatoj sa 5 golova, prvi gol Sergej Milinković-Savić, bio to je “njegov potpis”, “serđente”(podnarednik), kako ga popularno zovu i saigrači i novinari, oglasio se posle utakmice (što gotovo nikada ne čini) i iako sa takvim i ličnim i timskim rezultatom, savršeni profesionalac, uvek ima nešto još da zatraži od svog tima: “Dao sam veliki broj značajnih golova, ali mi se dopada da ih dam i na derbiju. Imali smo potrebu za navijačima, sada se vratilo samopuzdanje na 100 procenata, bila nam je potrebna ova pobeda da bi imali bolji susret na sledećim utakmicama, moramo biti još bolji, jer kada postignemo gol desi se da gubimo strast, pređe se na stanje zamora i protivnički tim se diže i onda se pati. Ali na kraju smo odigrali jednu lepu utakmicu”, prenosi “Korijere dela Sera” i odaje mu svako priznanje.

“Il Đornale” Milinkovićev gol definiše kao pravi biser, “La Stampa” ga definiše kao igrača koji na sredini terena “điganteđa” (ističe se) i potom gol, tako je krenuo rezultat Lacija, ali odaje priznanje i za igru našeg Adama Marušića koji je “dobro pokrivao”. Vratio se sa našima, sa srpskim igračima u Laciju, fudbal sa strašću, kvalitetan, spontan.

Možda već danas italijanski Tehničko-sanitarni komitet donese odluku o promeni pravila, procenat popunjenosti u svim zatvorenim prostorima kao što su stadioni, pozorišta, bioskopi, sve vrste sportskih terena, skijališta, možda bude i do 75 posto, dve trećine ili tri četvrtine, jer broj kovid zaraženih spušta se zadovoljavajućom brzinom zahvaljujući “čudu sanitarne karte”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu