ZVEZDA SAVLADALA BRAGU: Crveno-beli odličnom igrom "razbili" favorizovane Portugalce (VIDEO)

A. Ilić/Č.V

16. 09. 2021. u 20:37 >> 20:38

FUDBALERI Crvene zvezde upisali su pobedu na prvom ovosezonskom evropskom debiju. Srpski šampion bio je bolji u Ligi Evrope od Brage 2:1, a gledaoci na "Marakani" imali su priliku da vide i Rišarija Živkovića.

ЗВЕЗДА САВЛАДАЛА БРАГУ: Црвено-бели одличном игром разбили фаворизоване Португалце (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Dobro je Zvezda otvorila meč, imali su domaći igrači kontrolu lopte, a na prvu šansu čekali smo do 22. minuta. U gol šansi našao se Orta, a Aleksandar Dragović još jednom je pokazao zbog čega je jedan od najboljih defanzivaca koji je igrao na "Marakani".  

U narednom napadu Zvezda je odgovorila. Šutirao je El Fardu Ben, lopta je pogodila Rikarda Oliveiru, promenila je pravac, i na kraju završila kraj stative. 

Crveno-beli su bez EL Fardu Bena koji je igru morao da napusti zbog povrede u 39. minutu. Pred odlazak na poluvreme gosti su imali dve prilike. Prvo je u 45, Pijazon pokušao da šutira, a Dragović još jednom u važnom trenutku uklizava. 

Nakon toga iz kornera zakasnila je reakcija igrača Zvezde, a Mineiro je sa peterca pogodio stativu. 

FOTO: EPA

Dosta bolja igra Portugalacana početku drugog poluvremena, na prvu šansu srpski šampšion čekao je sve do 62. minuta. Kada je Mirko Ivanić probio po levoj strani, a njegov udarac šalje u korner golman Brage Mateus.  

Dobru priliku imali su igrači portugalskog tima samo tri minuta kasnije, pogodio je Mineiro prečku. 

Usledila su tri fantastična minuta. prvo je u 74. Dioni ukrao defanzivcima Brage loptu, Mateus je odbranio njegov udarac, a iz kornera, nakon dobrog centaršuta Kange Rodić donosi vođstvo igračima srpskog tima. Da bi odmah po kretanju sa centra pogrešio Seku Sanogo, a Galen izjednačuje. 

Usledilo je novo oduševljenje zvezdaša kada je oboren Mirko Ivanić u šesnaestercu, a škotski sudija Džon Biton pokazao je na "belu tačku". Siguran izvođač bio je Aleksandar Katai u 85. minutu. 

CRVENA ZVEZDA - BRAGA 2:1  (0:0)

(Rodić 75', Katai 85'p - Galeno 76)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Džon Biton (Škotska)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo (Pankov od 86') - Ben (Dioni od 39'), Kanga, Ivanić, Katai (Srnić od 86') - Živković (Krstičić od 65') .

BRAGA: Mateus - Fabijano , Tormena, Oliveira, Leite - Mineiro, Al Musrati, Galeno - Pjazon, Orta, Ruiz. 

KRAJ MEČA 

90. MINUT - Četiri minuta produžen je meč 

89. MINUT - ŠANSA ZA BRAGU - Orta preti, fantastična reakcija Milana Borjana. 

84. MINUT - PENAL ZA ZVEZDU! Oboren je Ivanić, a Aleksandar Katai ponovo donosi Zvezdi vođstvo! 

76. MINUT - IZJEDNAČENjE BRAGE! Katastrofalna greška Sekua Sanoga, poslao je paralelnu loptu pravo u noge Galenu, koji koristi priliku za gol. 

75. MINUT - VODI ZVEZDA! Dobar centaršut Kange. Rodić je odlično reagovao za radost domaćih! 

FOTO: EPA

74. MINUT - VELIKA PRILIKA ZA ZVEZDU - Dioni je uvideo lošije kretanje defanzivaca žuto-crvenih, te je uspeo da prvi stigne do lopte, a dobro brani golman gostiju! 

64. MINUT - ŠANSA BRAGA - Kanga je odlučio da oproba udarac sa velike udaljenosti, bio je neprecizan. Umalo je stigla kazna, tukao je Mineiro, pogodio je prečku, a na putu ka golu Ortu je pogodila lopta. 

61. MINUT - ŠANSA ZA ZVEZDU - Provukao se po levoj strani Mirko Ivanić, šutirao je iskosa, bio je blokiran. Korner za Zvezdu. 

52. MINUT - Loš početak Crvene zvezde, ne uspevaju domaći da pređu polovinu od početka drugog poluvremena, a protivniku često dozvoljavaju igrači Dejana Stankovića da šutira iz daljine. 

49. MINUT - Kasnio je Katai u blok, Ruiz je iskoristio priliku i došao do prilike za šut, srećom po Borjana lopta prolazi sa spoljne strane stative. 

45. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. 

FOTO: EPA

PRVO POLUVREME 0:0

45+1. MINUT - ŠANSA BRAGA  odlično izveden korner, preskočila je lopta Sanoga, Mineiro je pogodio stativu. 

45. MINUT -  ŠANSA BRAGA - Pijazon je pokušao da šutira, Orta ga je odlično proigrao a Aleksandar Dragović maestralno uklizava u presudnom momentu. Minut je produženo prvo poluvreme 

44. MINUT - Orta po treći put preti, ponovo je šutirao van okvira gola, ali je svejedno Borjan upozorio saigrače da mu ne daju toliko prostora 

FOTO: EPA

40. MINUT - Kanga je izveo korner, odigran je specijal, a Gabonac šalje loptu do Kataija na ivici šesnaesterca, a njegov udarac nije predstavljao problem za Mateusa. 

39. MINUT - Katai je pokušao da preti po levoj strani, samo korner za Zvezdu. Nakon čega se povredio El Fardu Ben, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Dioni. 

31. MINUT - Kanga je probao da proigra bena po desnoj strani, nije uspeo u svojoj nameri.

FOTO: EPA

29. MINUT - Gelor Kanga je raspalio iz daljine, pada lopta pored stative, ali odlazi kraj stative. 

23. MINUT - ŠANSA ZVEZDA  - Šutirao je El Fardu Ben, lopta je pogodila Rikarda Oliveiru, promenila je pravac, ali odlazi u korner, nakon koga je Rodić poslao ka golu ali nije bilo opasnosti za Mateusa. 

22. MINUT - ŠANSA BRAGA - Dragović je zatvorio put ka golu, odbitak pada pravo na nogu Robertu Orti, koji još jednom šalje loptu na južnu tribinu "Marakane". 

19. MINUT - Disciplinovano igra Zvezda u odbrani, a dobro se brane i gosti. Nakon 20 minuta nema još uvek udarca u okvir gola. 

FOTO: EPA

12. MINUT - Probao je iznova Orta, a još jednom udarac ide preko gola, sa druge strane sličnu ideju imao je i Mirko Ivanić, ali je realizacija bila ista. 

9. MINUT - Pokušava braga da ugrozi Milana Borjana sa distance, a daleko od toga da su na početku meča precizni gosti. Leite je poslao loptu visoko preko gola. Pre toga pokušao je i Orta. 

FOTO: EPA

Tekst potpisa

3. MINUT - Zvezda je dobro počela meč, dobro se kreću domaći igrači, imaju kontrolu lopte konstantno.

1. MINUT - Počela je utakmica, igra se u sjajnom ambijentu na stadionu Rajko Mitić. 

 

FOTO: Č. VUković

Tekst potpisa

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni