DVA TERENA - 29 TITULA Večeras spektakularni mečevi u LŠ: Liverpul - Milan, Real - Inter

Novosti online

15. 09. 2021. u 07:40

VEĆ drugog dana nove sezone Lige šampiona, TV ljubiteljima fudbala servirane su dve poslastice, i biće na slatkim mukama koju da izaberu, budući da obe počinju u 21 čas.

ДВА ТЕРЕНА - 29 ТИТУЛА Вечерас спектакуларни мечеви у ЛШ: Ливерпул - Милан, Реал - Интер

ATRAKCIJA Fudbaleri Liverpula, Foto AP

Na dva stadiona, "Enfildu" i "Đuzepe Meaci", sudariće se četiri ekipe koje zajedno imaju 29 evropskih titula, među kojima su tri vodeće po tom parametru: Liverpul (6 trofeja) - Milan (7), Inter (3) - Real (13, rekorder).

"Redsi", pošto su napunili mrežu Lidsu (3:0) u Premijer ligi, prebacuju se na međunarodni kolosek, željni da ponove uspeh iz 2019, kada su se popeli na krov kontinenta. Početak im neće biti lak, s obzirom na to da im u goste stižu Milanezi, koje je preporodio dolazak vremešnog čarobnjaka sa loptom Zlatana Ibrahimovića (39 godina) početkom 2020. Šveđanin, koji nikada nije podigao "ušati" pehar, međutim, neće nastupiti večeras zbog povrede.

- Kada igrate Ligu šampiona, nema slabih protivnika. Cilj je sakupiti dovoljno bodova da se prođe ovako teška grupa, a bolje je da ne gubimo vreme, da počnemo odmah sa poslom - poručio je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Kuriozitet je da su se Liverpul i Milan dva puta sastajali međusobno, i to oba puta u finalu najvažnijeg klupskog takmičenja. U čudesnoj istanbulskoj noći 2005. su "crveni" nadoknadili 0:3 pogocima Džerarda, Šmicera i Ćabija Alonsa (3:3), pa slavili na penale, a 2007. u Atini su im se revanširali Italijani na krilima dvostrukog strelca Inzagija (2:1). Da grupa B bude jedna od najjačih u tekućem ciklusu, pobrinuo se žreb, koji je tu ubacio i bivšeg prvaka Evrope Porto, i trostrukog gubitnika u finalu Atletiko.

Krem grupe D čine Inter i Real, koji su takođe direktno odlučivali o kontinentalnoj kruni. Bilo je to 1964, kada su "plavo-crni"  pobedili 3:1 u Beču, a zatim su na sledeći pehar čekali sve do 2010. Inter može da se pohvali i podatkom da je poslednji italijanski klub koji je bio šampion Evrope. U goste im dolazi Real, u čijim redovima je naš Luka Jović, koga je trener Karlo Ančeloti poveo na put, ali teško da će biti u startnoj postavi. U ovoj grupi je i debitant iz Moldavije Šerif, dželat Crvene zvezde, koji će na premijeri ugostiti Šahtjor. nB. A.

TADIĆ LOVI "LAVOVE"

OD srpskih fudbalera na teren će Dušan Tadić, kapiten Ajaksa, koji će probati u Lisabonu da ulovi "lavove". "Kopnjanici" su se sudarili sa Sportingom samo 1988. u prvom kolu Kupa UEFA, i Portugalci su su oba puta bili bolji (4:2, 2:1). U grupi C su još Bešiktaš i Borusija Dortmund.

Foto AP


SISTEM TAKMIČENjA
IZ svake od osam grupa, po dve će se plasirati u osminu finala, dok trećeplasirani nastavlja takmičenje u Ligi Evrope.
U grupi, u slučaju istog broja bodova, odlučuju međusobni dueli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024