ČELSI NAPADAJU PSŽ I JUNAJTED: Parižani imaju tim snova sa Mesijem, "đavoli" jači za Ronalda

N. ILjUKIĆ

14. 09. 2021. u 10:00

ČELSI je pre četiri meseca u finalu Lige šampiona srušio favorizovani Mančester siti (1:0).

ЧЕЛСИ НАПАДАЈУ ПСЖ И ЈУНАЈТЕД: Парижани имају тим снова са Месијем, ђаволи јачи за Роналда

FOTO: EPA

Ruske pare su tada vrtele gde arapske očigledno nisu mogle, pa je Roman Abramovič ispao malo veći "igrač" od Kalduna al Mubaraka, koji je još 2008. uzeo pod svoje "svetloplavi" deo Mančestera. I još nije uspeo da dođe do "ušatog" pehara... Ali, sve se to zaboravlja, budući da danas počinje 67. sezona elitnog klupskog takmičenja.

U izmenjenim, ali konačno fudbalskim uslovima, ovogodišnji start Lige šampiona igraće se pred punim tribinama širom Evrope. Pretprošlu sezonu je celo takmičenje u ofsajd zamku, skoro bezizlaznu, stavio virus korona. Prošla je odigrana pred sablasno praznim stadionima gde su se najteže snašli živi akteri mečeva, a gledaoci TV prenosa imali lošu simulaciju kao da je sve u redu, studijskim hukom sa tribina. A, skoro da ništa nije bilo u redu.

Kada je sve počelo da miriše na normalan život, bogati Arapi su nas podsetili da pare nisu problem i da para - ima. Prebogati princ iz Katara Naser el Helaifi je ovog leta napravio veliki fudbalski drim-tim koji možda, ali samo možda, podseća na "galaktikose" Real Madrida s početka ovog milenijuma. Pariski "galaktikosi" koje predvodi Mesi, a slede ga Ramos, Donaruma, Mbape, Nejmar i ostali, pokušaće da konačno donesu na "Park prinčeva" pehar koji ovaj klub nije osvojio nikada. Ako silne stotine miliona i okrugla milijarda evra nije dovoljna za titulu prvaka Evrope, onda prosečnom navijaču PSŽ-a možda i ne treba bolji motiv i objašnjenje da je baš ova sezona - ta sezona!

Mančester junajted živi svoje najbolje dane u poslednjih desetak godina. Za to je bio dovoljan samo jedan čovek i jedan dan pred kraj ovog prelaznog roka. Kristijano Ronaldo se vratio na "Old traford". Koliko jedan igrač vanserijske klase može da probudi lava koji spava, videlo se već na njegovom prvom povratničkom meču prošle subote protiv Njukasla (dva laka komada).

Najveći i najpopularniji klub na svetu, Real posle tačno 560 dana vratio se na svoj renovirani stadion "Santjago Bernabeu" i preokretom i peticom u mreži Selte najavio da je "kralj" spreman za spektakl. Uživaćemo i u partijama igrača Barselone, Bajerna, Juventusa... ali i naših asova poput Dušana Tadića, Nemanje Matića...

Nije li sve navedeno i još mnogo toga što ćemo videti već u uvodnim mečevima Lige šampiona dovoljno da se trljaju ruke pred start nove sezone u kojoj je zagarantovano nekoliko stvari: sjajni igrači, silni milioni na terenu i van njega, ambicije večitih luzera da se konačno pokažu kao pobednici. I najbitnija stvar: fudbal o kojem će se pričati pred kraj radne nedelje, dok budemo "premotavali" utiske od utorka i srede.

FINALE U SANKT PETERBURGU

PROŠLE sezone, umesto u Istanbulu, finale je odigrano na londonskom "Vembliju", a ovoga puta završni meč igraće se 28. maja 2022. na stadionu "Krestovski". Objekat u Sankt Peterburgu može da primi 67.000 navijača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024