TRI POBEDE VODE U KATAR: "Orlovi" još drže sudbinu u svojim rukama

N. ILjUKIĆ

08. 09. 2021. u 21:46

NIKO živ ne bi poželeo da je bio u koži navijača Republike Irske gledajući finiš meča u Portugaliji.

ТРИ ПОБЕДЕ ВОДЕ У КАТАР: Орлови још држе судбину у својим рукама

Foto AP

Na semfaroru 89. munut, rezultat 0:1, i onda se pojavljuje Kristijano Ronaldo i sa dva gola rešava stvar na radost domaćina. Sličan osećaj imali su pre dve noći i navijači Srbije.

Svi zadovoljni dominacijom "orlova" u Dablinu, čeka se samo da Mitrović, Radonjić, ma bilo ko, overi minimalno vođstvo i pretvori ga u siguran trijumf i onda... Prekid filma kod Milinković-Savića, koji kao u školskom dvorištu, napucava loptom saigrača Milenkovića. Lopta u našoj mreži, bod ostaje u Irskoj, a dva ispadaju Srbiji iz ruku (1:1).

To je kratak opis koliko je fudbal često surov prema boljoj ekipi. Srbija je "klecnula" negde na pola puta ka Mundijalu u Kataru 2022. A čista matematika kaže: ako pobedimo do kraja kvalifikacija u sva tri meča, Luksemburg u gostima (9. oktobra), Azerbejdžan u Beogradu (12. 10) i na kraju Portugaliju u Lisabonu (14. 11), eto nas na SP.

- Moramo da se fokusiramo na našu igru i dobro je što se mi pitamo i dalje za sve do kraja kvalifikacija. Stvorene šanse su samo dokaz koliko je dobro sve što radimo na svakom treningu i utakmici - zaključio je selektor Dragan Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)