SREBRNA MEDALJA PARASTRELCA LASLA ŠURANJIJA U TOKIJU: Majstor mušice na vatrenoj liniji

S. BAJIĆ

03. 09. 2021. u 17:50

SRPSKI parastrelci su osvojili i drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, zahvaljujući Laslu Šuranjiju, koji je juče sa 452,9 „ubijenih“ krugova pogodio srebrno odličje malokalibarskom puškom u trostavu.

СРЕБРНА МЕДАЉА ПАРАСТРЕЛЦА ЛАСЛА ШУРАЊИЈА У ТОКИЈУ: Мајстор мушице на ватреној линији

FOTO: NP

Paraolimpijski šampion iz Rija, koji je pre pet godina takođe u Brazilu osvojio i bronzanu medalju, tako je kompletirao odličja sva tri sjaja sa najveće planetarne smotre paraolimpijskog sporta.

FOTO: NP

- Četvrta medalja za Srbiju, druga za srpsko parastreljaštvo, potvrda je da dobro radimo, da nam je odlično krenulo, jer snjmo osvojili zlato i srebro i nadamo se da će zlatni Dragan Ristić u subotu, kada je na programu ležeći stav malokalibarskom puškom, ponovo stići do odličja- kaže u dahu u telefonskom razgovoru Nenad Pajić, selektor parastreljačke reprezentacije Srbije.- Nismo slavili, to ćemo uraditi kada se vratimo u Srbiju, jer je takmičenje još u toku, ali smo srećni i zadovoljni. Laslo je odmah posle ceremonije uručivanja medalja išao na doping kontrolu, gde se zadržao gotovo tri časa, a odmah zatim se vratio u paraolimpijsko selo na počinak.

OSTAJE ŽAL

SELEKTOR Nenad Pajić ne krije žal što je zbog pozitivnog testa na koronu, dan pred put za Tokijo, ostao Dejan Jokić,  jedna od uzdanica naše parastreljačke reprezentacije.

FOTO: NP

- To je za nas hendikep, jer je Jokić morao da ostane u njegovom Šidu. On je dobitnik „Spartakove nagrade“ najvišeg priznanja u oblasti sporta u Vojvodini, pre dve godine, u sjajnoj je formi, dobro se pripremio i uveren sam da je bio spreman za medalju. Ostao je žal i njemu i celoj našoj para

Selektor Pajić naglašava da je Laslo Šuranji uz njegovog trenera, Dragana Markovića iz Streljčke družine „Novi Sad 1790“ bio odličan na vatrenoj liniji.

FOTO: NP

-Bio je besprekoran, sjajan u finalu. Sve do trećeg stava, kada je već umoran pogodio dve osmice, bio je vodeći i na putu da odbrani brezilsko zlato. Svi smo prezadovoljni njegovim sjajnim učinkom. Zaista, može se reći da smo krvavo radili šest meseci kao i u godini pauze zbog korone. Problematično je bilo što gotovo dve godine nismo nastupali nigde van Srbije i nismo imali predstavu o mogućnostima rivala. To je bila nepoznanica sve do izlaska na vatrenu liniju, gde smo na licu mesta videli gde šta i kako - kaže selektor Pajić i ne krija nadu da bi danas mogla da „padne“ još jedna medalja na „vatrenoj liniji“ na koju izlazi Dragan Rostić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAPITEN PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ PRED DUEL SA NAJVEĆIM RIVALOM: Da nastavimo niz bez poraza od Zvezde