PROTIV ŠVEĐANKI ZA FINALE: Stigla prva medalja za Srbiju

S. B. - S. O.

31. 08. 2021. u 18:59

SRPSKE paraolimpijke su obezbedile prvu medalju za Srbiju, bronzu. Za to su se pobrinule stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, a da li će odličje biti još sjajnije, znaće se posle njihovog polufinalnog duela sa Švedskom (sutra ujutro od 5.30).

ПРОТИВ ШВЕЂАНКИ ЗА ФИНАЛЕ: Стигла прва медаља за Србију

FOTO: N. Paraušić

Borislava i Nada su u spojenim klasama 4 i 5 u dublu savladale Ruskinje Aleksandru Vasiljevu i Nadeždu Pušpaševu sa 3:1, dok je u singl meču Perić Rankovićeva bila bolja od Vasiljeve sa 3:0.

- Borislava i Nada su dobro odigrale u meču koji smo, jednostavno, morali da dobijemo. U duelu za finale sa Šveđankama, šanse su 50:50. Njihova prva takmičarka, Ana Karan, jedna je od najboljih igračica, a nije uspela da stigne do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, kao ni naša Borislava. To će biti dodatni motiv za obe - kaže u telefonskom razgovoru Zlatko Kesler, selektor i trener naših paraolimpijki.

Dizač tegova Petar Milenković bio je blizu medalje na POI, ali je završio na četvrtom mestu. Paraatletičar Nebojša Đurić zauzeo je dva šesta mesta, u bacanju diska, klasa F56, i u bacanju kugle, klasa F55. Parabiciklista Milan Petrović u hronometarskoj trci bio je sedmi, a 3. septembra voziće drumsku trku. Takođe, sedmo mesto zauzeo je i Nemanja Matijašević u skoku udalj, klasa F47, ličnim rekordom od 7,07 metara.

Stonoteniseri Srbije, Mitar Palikuća i Goran Perlić zaustavljeni su u osmini finala u ekipnoj konkurenciji, u objedinjenim klasama 4 i 5, od Poljaka Krištofa Zilke i Rafala Lisa (1:2). Ni parastrelci nisu imali svoj dan, Živko Papaz je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara (klasa SH1) zauzeo 12. mesto (557,12), a Rastko Jokić 21. (548,6).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati