PET OD PET - DOBAR ZNAK: Partizan u prethodnih 15 godina svaki put osvajao titulu kada je bio maksimalan na startu prvenstva

M. BLAŽIĆ

23. 08. 2021. u 19:25

AKO se, kako kaže stara narodna, po jutru dan poznaje, u Partizanu imaju osnova da razmišljaju o povratku šampionskih počasti na crno-belu stranu Topčiderskog brda posle četiri godine.

ПЕТ ОД ПЕТ - ДОБАР ЗНАК: Партизан у претходних 15 година сваки пут освајао титулу када је био максималан на старту првенства

FOTO: FK Partizan

Pet pobeda iz isto toliko odigranih kola, uz samo jedan trijumf koji nije ispraćen sa četiri lopte u protivničkoj mreži, najbolje je "prolazno vreme" kluba iz Humske posle 450 minuta superligaškog fudbala u samostalnoj Srbiji.

Odlična gol-razlika (18:1) je doprinela da se ovaj Stanojevićev Partizan osami na vrhu po ostvarenjima na startu sezone, a izjednači bodovni učinak sa četiri generacije koje su takođe imale maksimalan broj bodova posle pet odigranih kola. Zanimljivo je to da je Partizan, kada je na startu imao svih pet pobeda, na kraju svaki put uspevao da završi trku ispred najvećeg rivala.

DO TRONA IZ MINUSA

INTERESANTNO je da je Partizan u tri navrata u prethodnih 15 godina upisao dva poraza u prvih pet kola, a jednom je očajan start uspeo da pretvori u trijumfalan kraj prvenstvene trke. To se dogodilo 2016/2017, kada je ekipa koju je poveo Ivan Tomić, a nastavio da vodi Marko Nikolić, ostvarila mršavih 2-1-2, da bi fantastičnom serijom tokom proleća uspela da završi kao prva.

Ekipa koju je 2007/2008. poveo Miroslav Đukić, imala je posle pet kola 15 bodova (12:3), i uzela pehar sa plus pet u odnosu na Zvezdu. Bio je to početak serije od šest vezanih titula u Humskoj, a isto ostvarenje na početku naredne sezone, imao je Slaviša Jokanović. Do maksimale je stigao gol-razlikom 12:1, odbranivši trofej sa čak 19 bodova više od drugoplasirane Vojvodine.

Stanojević je u svom prvom mandatu bio jednako uspešan u ovoj fazi sezone savladavši svih pet rivala (12:1). Tada je Partizan drugi put igrao LŠ, a do titule je stigao sa šest bodova više od crveno-belih. Poslednji put kada je "valjak" mogao da se pohvali sa sto odsto u ovoj fazi, na klupi je posao započeo Marko Nikolić (gol-razlika 18:4), a ciljnu traku sa osmehom presekao Zoran Milinković.

Što se ove godine tiče, Partizan je u Lazarevcu (4:0) pokazao da je opasan sa svih strana, pa su do prvenaca u Superligi u crno-belom dresu stigli Aleksandar Lutovac i Nikola Terzić.

- Ne znam kako da opišem radost i sve što mi se dešava u poslednje vreme. Asistencija protiv Sočija, pa prvenac protiv Kolubare. Presrećan sam. Okrećemo se četvrtku i utakmici sa Santa Klarom, koja nam neverovatno znači - istakao je mladi vezista Terzić.

RASPUCANI RIKARDO STIGAO ZECA

NAJAVLjIVALI su u Humskoj prilikom parafa Rikarda Gomeša na drugi mandat da su crno-beli dobili napadača koji će praviti ozbiljnu razliku i to se primećuje već na startu borbe na dva fronta. Napadač koji je u sezoni 2018/2019. postigao 26 golova (20 prvenstvenih) pokazao je da mu Beograd i Partizan i te kako prijaju, pošto je na prvih deset utakmica u Superligi i kvalifikacijama Lige konferencija postigao osam golova.

Dva precizna hica iz meča sa Kolubarom dovela su napadača sa Zelenortskih Ostrva na vrh liste strelaca, do "kote šest" koliko je postigao i ofanzivni vezista TSC Đuro Zec.

Gomeš je između dva boravka u Partizanu igrajući za Al Šaržu iz Emirata i turski Erzurum postigao samo 12 golova.

Meč sa Kolubarom po željama Partizana usmerio je Aleksandar Lutovac, koji je zamenjen već u 25. minutu, zbog povrede.

- Dosta se putuje i sigurno da telo na neki način mora da pokaže umor. Osetio sam grč u mišiću i bilo je najpametnije da izađem. Kako stvari stoje, trebalo bi da oporavak bude brz - istakao je borbeni univerzalac crno-belih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi