STANOJEVIĆ PRED SANTA KLARU: Nadam se da će vulkan proraditi u mojim igračima

Novosti online

18. 08. 2021. u 16:36

FUDBALERI Partizana blizu su plasmana u grupnu fazu Lige konferencija. Crno-belima je za to potrebno da budu bolji u dvomeču od portugalske Santa Klara. Očekivanja od ove utakmice izneo je Aleksandar Stanojević, trener kluba iz Humske.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД САНТА КЛАРУ: Надам се да ће вулкан прорадити у мојим играчима

FOTO: FK Partizan

Ekspediciju vicešampiona Srbije čeka daleg put do Monta Delgade na ostrvu San Migel gde će Partizan u četvrtak od 22.30 odigrati prvi meč plej-ofa.

- Nadamo se da ćemo dobro sleteti u Ponta Delgadu, teško je za prizemljavanje... A nadam se da će vulkan prodaditi u mojim igračima. Pripremamo se kao za svaku jaku utakmicu, u Sočiju nas je sačekala velika vlažnost vazduha, iznad 90 odsto, znamo šta nas čeka u Atlantiku, s tim da je temperatura niža nego u Rusiji - objasnio je šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević pred meč sa šestoplasiranim timom prethodnog prvenstva Portugalije.

Strateg crno-belih će drugi put igrati protiv nekog portugalskog kluba. Prethodno je 2010. godine poražen od Brage u oba meča (0:1, 0:3) grupne faze Lige šampiona.

- Prošlo je 11 godina, fudbal se promenio, drugačije se igra... Tadašnja Braga je završila kao trećeplasirana u grupi sa nama, a kasnije dogurala do finala Lige Evrope. Portuglaci su do ovog leta bili prvaci Evrope, liga im je zahtevna, Braga jeste veći klub, ali Santa Klara je u ekspanziji, napreduje iz godine u godinu.

Ipak, domaćin ima velikih problema pred susret sa "parnim valjkom" - čak 14 igrača je odstuno zbog pozitivnog testa na virus korona.

- Dvomeč sa Olimpijom odigrala je samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit... Videćemo kako ćemo se organizovati.

Možda se u veznom redu zajedno nađu Bibras Natho i Sejduba Suma što bi bilo jako ofanzivan pristup. Sve to u slučaju da crnogorski vezista ne bude spreman. Ipak, Stanojević odbacuje takvu mogućnost.

- Teško da će to ići. Postoje neke motoričke sposobnosti, nešto što zahtevam u načinu igre, a na evropskom nivou teško da možemo njih dvojicu da uparimo. Njih dvojica jesu izvanredni igrač, možemo da ih koristimo na određene načine, zavisno ko je povređen.

Jedno od pitanja upućeno treneru Partizana bilo je ko je u prednosti od desnih bekova - Aleksandar Miljković ili Marko Živković s obzirom na to da su obojica bili roviti u prethodnom periodu.

- Živković je odigrao izvanredno cele pripreme i meč sa Sočijem, sad je u boljoj poziciji, ali Miljković ima izuzetne defanzivne karakrteristike i sjajan skok. To je dilema. Zavisiće ko bude spreman od ostatka ekipe.

Santa Klara važi za brzu ekipu, pa bi jedno od rešenja za igru crno-belih moglo da bude da se dugim loptama traži Rikardo Gomeš.

- To jeste jedan od načina da prebacimo igru iz našeg polja na suprotni kraj terena. Nekad je dovoljan jedan igrač za tu šemu, imamo i bekove koji mogu da skoče, sigurno ćemo predstaviti plan A i plan B, a nadam se da smo od Santa Klare brži u poslednjoj trećini terena. Želja nam je da tamo prebacimo težište igre, mada ne mora ništa da znači, zavisi ko se kome nametne.

Santa Klara je bila ubedljiva na evropskoj (četiri pobede bez primljenog gola), ali skromna na domaćoj sceni (bod u prva dva prvenstvena kola).

- Ispratili smo dosta utakmica iz prethodne i ove sezone. Protiv Olimpije je bila agresivna, visoko napala protivnika, udaljila je Ljubljančane od gola, ima dosta Brazilaca sposobnih da rešavaju situacije "jedan na jedan". Bili su bolji od Slovenaca. Sa Savom Miloševićem se nisam čuo, jer je i sam imao gust raspored, izgubio je od Kopra, nisam hteo baš tad da ga zovem, ali smo se čuli sa njegovim pomoćnikom Nenadom Cvetkovićem.

Stanojević neće moći da računa na Danila Pantića i Nemanju Jovića, pa se očekuje da na poziciji levog krila zaigra Filip Holender.

- Ne slažem se sa konstatacijom da je senka igrača iz prošle sezone. U ovoj neće igrati na isti način kao pre, biće češće na boku, dalje od gola, drugačijih zadataka, sa ciljem da zatvara rivala i ide u fazu napada. Neće biti toliko efikasan, ali nije sporan uopšte. Baš kao ni Siniša Saničanin, kao deo odbrane koja je primila samo jedan gol u Superligi i delovala sigurno u Evropi.

Nema sumnje da bi za Partizan bilo odlično da u Beograd donese pozitivan rezultat.

- Važno nam je da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat vam ne garantuje prolaz ili miran uzvratni meč, ali je zadovoljavajući svaki koji ostavlja mogućnost da revašamo pred našim navijačima - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave