PRIMERA BEZ MAGIJE: Mesi i Ramos posle 17 godina neće igrati u La Ligi

S. Ž. - Đ. S.

14. 08. 2021. u 08:20

ZAKOTRLjALA se "bubamara" i na Pirinejima. Sudarom Valensije i Hetafea (sinoć) počela je nova sezona španske La lige, puna nostalgije i osiromašena zvezdama.

ПРИМЕРА БЕЗ МАГИЈЕ: Меси и Рамос после 17 година неће играти у Ла Лиги

Foto: AP

 Po prvi put posle 17 godina, na njenim terenima neće plesati Leo Mesi, argentinska "desetka" i najbolji strelac u istoriji lige, čiji je odlazak u Pari Sen Žermen šokirao navijače Barselone, a u isti klub je otišao veliki kapiten Real Madrida Serhio Ramos.

DVOCIFREN BROJ SRBA

U PRIMERI će u ovoj sezoni nastupiti 11 srpskih fudbalera: Luka Jović (Real Madrid), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija), Marko Dmitrović (Sevilja), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radoja (Levante), Stefan Mitrović (Hetafe), Darko Brašanac (Osasuna), Filip Malbašić (Kadiz), Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid), Aleksandar Sedlar (Majorka).

Štoper je u Primeri proveo isti broj sezona kao doskorašnji rival, a sada saigrač.

Sve će biti u senci finansijske krize uzrokovane virusom korona, a bez najvećih zvezda očekuje se i još manje novca od TV prava i sponzora, ukoliko ne prođe ugovor sa kompanijom CVC koji je podigao puno prašine na sunčanom poluostrvu. Zbog svega se nije mnogo ni kupovalo, pa je u Real Madrid stigao David Alaba, a u Barselonu Memfis Depaj, Emerson Rojal i Serhio Aguero. Najstabilnije deluje Atletiko Madrid, koji je zadržao glavne zvezde, a doveo Rodriga de Paula. Svoju šansu iz senke čekaju Sevilja, Sosijedad i Viljareal.

"PLANULO" 800.000 DRESOVA LEA

U PRVA 24 časa prodaje dresova Mesija u PSŽ, "planulo" je preko 800.000 primeraka sa brojem 30. Po ceni od 160 evra, komad plave tkanine sa prezimenom najpoznatijeg fudbalera na svetu doneo je čist profit od preko 128 miliona evra, ali Parižanima će sledovati tek nešto više od deset odsto ukupnih prihoda, budući da većinu zarade zadržava firma "Džordan" - podbrend poznate sportske kompanije koja je proizvela dresove.

U redovima prvog favorita za osvajanje, barem po najavama bukmejkera (kvota 2.19), Reala, deluje da će srpski špic Luka Jović dobiti novu šansu i očekuje se da bude starter na premijeri sa Alavesom, pošto je Karim Benzema dobio produženi odmor trenera Karla Ančelotija.

PRILIKA Luka Jović/Foto: Tanjug

Osim sa prilikom za dokazivanje, Jović će u predstojeću sezonu ući i sa novim brojem, pa će umesto dosadašnjeg 18, koji je preuzeo Geret Bejl, sada nositi 16, budući da je Velšaninov 11 preuzeo Marko Asensio. Ko zna, možda centraforu iz Bijeljine ta promena bude pozitivna i udahne mu novi život u dresu "kraljevskog kluba" i opravda uloženih 60 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!