DUGO ĆE BOLETI ŠAMAR ŠERIFA: Zvezda mora da napravi ozbiljan preokret pred meč sa Klužom

Đ. SAMOILOVIĆ

11. 08. 2021. u 19:13

ČINILO se, nikad lakše do plej-ofa LŠ. Prvo Kairat, pa Šerif (1:1, 0:1), a o mogućem duelu sa zagrebačkim Dinamom se pisalo i pričalo kao da je tu, iza ćoška, ali za tango u velikom balkanskom derbiju je bilo potrebno dvoje.

ДУГО ЋЕ БОЛЕТИ ШАМАР ШЕРИФА: Звезда мора да направи озбиљан преокрет пред меч са Клужом

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda neće plesati sa velikim rivalom iz Hrvatske, niti će se boriti za mesto u eliti, već će pred dvomeč sa Klužom za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope (prvi duel u Beogradu u utorak, 21), morati da napravi ozbiljan zaokret, kako bi sprečila kola koja su krenula nizbrdo da ne slete u provaliju.

- Razočaran sam. I kao navijač i kao direktor. Odigrali smo ispod svakog nivoa, nedopustivo je da Crvena zvezda ispadne od Šerifa u dve utakmice. Ovo nije bila realna slika vrednosti našeg tima. Imamo grupu izvanrednih igrača i odličan stručni štab, ali već dugo ne možemo da uhvatimo pravu formu. Ovo nije poraz kao neki drugi, ovaj će da boli dugo, jer je ulog bio veliki, a mi nismo bili pravi. Svi zaslužujemo kritike jer Zvezda ne sme da izgleda onako. Sada moramo da budemo hrabri i pametni, da se fokusiramo na utakmice sa Klužom - istakao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde.

KLUŽ SE PROVUKAO U BANjALUCI

KLUŽ, rival Zvezde u plej-ofu LE, četvorostruki je šampion Rumunije. Po "Transfermarktu", vrednost tima se procenjuje na 30,43 miliona evra, duplo manje od našeg šampiona. U rumunskoj ligi ima sve četiri pobede ove sezone i prvi je na tabeli.

U kvalifikacijama za LŠ su se provukli u prvom kolu protiv Borca iz Banjaluke. Nakon 3:1, Borac je to nadoknadio (2:0), ali je Čipčiu golom u 117. minutu doneo prolaz - 2:1. U drugom kolu su izbacili Linkoln iz Gibraltara (2:0, 2:1), a u trećem su poklekli od Jang bojsa (1:1, 1:3). Klužu je ovo drugi duel sa srpskim ekipama pošto je 2014. izbacio Jagodinu (0:0, 1:0).

Jasno, od tugovanja i plakanja za prosutim mlekom nema ništa. Istina je da Stankovićeva ekipa ne izgleda ni približno gladno i ubedljivo kao što je to bio slučaj lane, ali nije samo na Dejanovim plećima teret odgovornosti.

Ponovo je, kao i prošle godine trener u prekasnoj fazi začetka sezone dobio špica. Francuz Dioni deluje dosta nespremno, golovi Kairatu i Šerifu u prvom duelu samo su zamaskirali tu činjenicu. Ni ostatak tima nije iskočio iz utiska prosečnosti, sem možda Dragovića. Opravdanje ima samo Katai, koji je rizikovao zdravlje, igrajući povređen, sa rupturom mišića od 12 milimetara.

Zvezdan Terzić/FOTO: M. Vukadinović

Naredni dani biće jako teški, bez prvenstvene utakmice, da se podigne samopouzdanje pred Kluž. Moraće Stanković da izazove reakciju kod igrača, da im probudi inat i da pre svega posloži kockice u napadu. Zvezda nije imala više od dve ozbiljne šanse u 180 minuta sa Šerifom, što su Rumuni sigurno ispratili.

ISPADALI OD ŠKENDIJE, SABURTALA...

U PRILOG tezi da je ovo jedan od najtežih poraza Zvezde u Evropi, ide i činjenica da je srpski tim pet puta skuplji od moldavskog, prema "Transfermarktu" - 63,5 miliona naspram 11,93. Takođe, naša liga je 12. na listi UEFA, a moldavska 45. od 55 članica.

Šerif je, inače, u proteklim sezonama ispadao od irskog Dandalka 2020. (3:5 pen. 1:1), azerbejdžanskog Karabaga (1:2), gruzijskog Saburtala (3:1, 0:3), Škendije iz Severne Makedonije (0:0, 0:1)...

Još jedan poraz u evrokvalifikacijama, značiće krah. Jeste da je Liga konferencija obezbeđena već unapred, ali teško da se može smatrati uspehom plasiranje u trećeligaško evropsko takmičenje osigurano pobedom nad nedoraslim Kairatom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a