OPROŠTAJ SA ZLATOM! Filip Filipović za "Novosti": Svi znamo zašto smo ovde došli

S. K.

08. 08. 2021. u 07:00

DOŠAO je i taj 8. avgust. Dan kada će nekoliko velikana svetskog vaterpola odigrati poslednji meč u kapici Srbije.

ОПРОШТАЈ СА ЗЛАТОМ! Филип Филиповић за Новости: Сви знамо зашто смо овде дошли

Foto AP

I oni, kao i mi, priželjkujemo da se od reprezentacije oproste na najlepši mogući način, kao olimpijski pobednici.

A poslednja prepreka ka drugom uzastopnom zlatu biće danas od 9.30 najprijatnije iznenađenje turnira, Grčka. Grcima će ovo biti prvo, istorijsko finale, a prekjuče su pobedom nad Mađarskom osigurali prvu medalju.

Naši su juče ceo dan pravili pobedničku taktiku. Niko se nije vraćao na triler sa Španijom (10:9), na sudijske nepravde, na fantomaski gol rivala, koji su samo videle sudije uz pomoć video tehnologije. Sve misli uperene su ka finalu i - Grcima.

- Nismo ovde došli da bismo igrali samo finale - istakao je posle uzbudljivog polufinala kapiten Filip Filipović.

Dan kasnije u telefonskom razgovoru, za "Novosti", naš najtrofejniji igrač, koji će danas zajedno sa Andrijom Prlainovićem, Duškom i Gojkom Pijetlovićem, Stefanom Mitrovićem, Milanom Aleksićem i verovatno Branislavom Mitrovićem staviti tačku na igru u reprezentaciji, s kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti, naglasio je:

- Nema tu šta mnogo da se priča. To je finale. Samo ono dovoljno govori o značaju utakmice, motivaciji. Sigurno je i da znamo zašto smo ovde došli. Ima specifičan značaj. I biće veoma izazovno.

Vođa "delfina" ne želi da se previše bavi Grcima, jer je jasno da najviše zavisi od njih samih:

- Dobro se poznajemo. Nisu to novi igrači, protiv kojih nismo igrali. Ovde igraju veoma lep vaterpolo. A mi znamo šta nam je činiti.

Jedan od junaka velike pobede nad Španijom, golman Branislav Mitrović, koji je uoči puta za Tokio rekao da od selektora zavisi da li će da bude u reprezentciji i posle Igara, za "Novosti", istakao je:

- Videćemo šta će na kraju da bude. U svakom slučaju plasmanom u finale napravili smo veoma veliki uspeh. Imali smo mnogo teži put nego pre pet godina u Riju, gde smo se radovali zlatu. Potvrdili smo naš kvalitet, zajedništvo i veliku energiju. Znamo dobro zašto smo došli u Tokio. Ova generacija je trenirana i spremana da se uvek bori za najsjajnije odličje. S tom ambicijom ući ćemo u finale.

Fenomenalni golman smatra da su Grci zasluženo izborili meč za zlato:

- Dugo su u vrhu. Međutim, ovo je najbolji turnir koji su ikada odigrali. Pored Španije bili su najuspešeniji do polufinala. Pokazali su visok nivo igre. Mada smo ih u prošlosti često pobeđivali, moramo da budemo oprezni, jer se dugo nismo sastajali. U ekipi imaju i nekoliko mladih, veoma dobrih igrača. Biće to sudar dve najbolje ekipe u Tokiju. I normalno je da se mi nadamo najboljem.

Naši asovi su pre puta želeli da se od reprezentacije oproste medaljom. Ali, sada ih nikako ne zadovoljava srebrna medalja. Prirodno je da pobednik želi da ode kao pobednik. Zato je posle okršaja sa Špancima sjajni Andrija Prlainović naglasio:

- U finale ulazimo sa osmehom. Poštujemo Grke, verujemo u sebe. Ovakav oproštaj je ova generacija i zaslužila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!