LUKA ZA MEDALJU: Zvezda Dalasa i dalje bez poraza u dresu reprezentacije - 17 od 17

V. PRERADOVIĆ

03. 08. 2021. u 19:56

BORBU za medalje na olimpijskom turniru košarkaša vodiće Slovenija, Francuska, SAD i Australija.

ЛУКА ЗА МЕДАЉУ: Звезда Даласа и даље без пораза у дресу репрезентације - 17 од 17

Foto AP

Slovenci su ubedljivom četvrtfinalnom pobedom protiv Nemačke (94:70) nastavili da šarmiraju ljubitelje basketa širom sveta. U polufinalu se sastaju sa Francuzima, koji su u finišu slomili otpor Italije (84:75).

Amerikanci su poslali kući svetskog šampiona Španiju (95:81) i zakazali polufinalni duel sa Australijancima, koji su opravdali ulogu velikog favorita u četvrftinalnom susretu sa Argentincima (97:59).

Luka Dončić nije bio prva napadačka opcija Slovenije u meču sa "pancerima", što i jeste temelj pohoda "zmajčeka" na olimpijsku medalju. Najefikasniji u timu selektora Aleksandra Sekulića bio je Zoran Dragić sa 27 poena, dok je NBA superstar držao čitavu konstrukciju sa 20 poena, 11 asistencija i osam skokova.

- Ovo je posebna grupa momaka. Tu nema ega, samo krvarenje za tim - izneo je Sekulić formulu uspeha Slovenije.

Dončićev niz pobeda sa nacionalnim timom produžen je na 17, zasada bez poraza u zvaničnim utakmicama.

- Zemlja od dva miliona stanovnika je među četiri najbolje na svetu. Kakav je to osećaj. Mi, Slovenci - ponosno je poručio Dončić putem "Tvitera".

Porazi Amerikanaca tokom priprema i na startu turnira od Francuske, dali su nadu Špancima da mogu da ih prvi put pobede na Olimpijskim igrama. Imali su u jednom trenutku i dvocifrenu prednost, ali se Kevin Durent sa 29 poena pobrinuo da postojbina košarke ne doživi olimpijski nokaut već u četvrtfinalu. Furiju je olimpijskim rekordom karijere od 38 poena predvodio Riki Rubio, ali je to bilo nedovoljno protiv kvalitetnijeg rivala sa više raspoloženih igrača.

Australijanci su poslali u reprezentativnu penziju argentinsku legendu Luisa Skolu, koji je poslednji tango otplesao sa sedam poena. U timu "bumersa", koji predstavljaju ozbiljnu pretnju Amerima, najefikasniji je bio Peti Mils sa 18.

FOTO: EPA

OPROŠTAJ BRAĆE GASOL

POSLE poraza od SAD u četvrtfinalu OI, Pau i Mark Gasol potvrdili su da je to bila njihova poslednja utakmica za reprezentaciju Španije. Najbolji igrači u istoriji "furije" osvojili su ukupno 20 medalja - Pau 11, Mark 9. U poslednjem meču za nacionalni tim ostali su bez poena, Pau prvi put u svojih 205 nastupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024