NINA RADOVANOVIĆ OPTIMISTA: Srbija će imati medalju u ženskom boksu na narednim Igrama

Novosti online

01. 08. 2021. u 08:13

SRPSKA reprezentativka u boksu Nina Radovanović rekla je danas da se nije štedela u četvrtfinalnom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju i da je "ostavila srce na ringu", i obećala da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na Igrama.

НИНА РАДОВАНОВИЋ ОПТИМИСТА: Србија ће имати медаљу у женском боксу на наредним Играма

Foto: AP

"Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Pokušavala sam da nametnem svoj ritam, ali mnogo me je opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem i držanjem. To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno", rekla je Radovanović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

"Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice", dodala je ona.

Srpska bokserka Nina Radovanović eliminisana je u četvrtini finala Olimpijskih igara.

Ona je glasovima sudija izgubila borbu protiv takmičarke iz Kineskog Tajpeja Huan Sjaoven, aktuelne svetske šampionke.

"Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije - deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu", rekla je ona.

Radovanović je istakla da je zadovoljna svojim nastupom u Tokiju i navela i da je samo učešće bila privilegija.

"Samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama", rekla je Radovanović.

"Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno", zaključila je ona.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta