NA KRILIMA TIJANE Boškovićevoj falila tri poena do rekorda Brazilke Stajbreher

S. K.

27. 07. 2021. u 20:19

NA krilima fenomenalne Tijane Bošković odbojkašice su u drugom kolu grupe A savladale neugodne Japanke sa 3:0 (25:23, 25:16, 26:24).

НА КРИЛИМА ТИЈАНЕ Бошковићевој фалила три поена до рекорда Бразилке Стајбрехер

FOTO: M. Vukadinović

Srpkinjama sada ostaje da u četvrtak (7.20) protiv nejake Kenije overe plasman u četvrtfinale.

Korektorka Srbije je još jednom dokazala zašto je najbolja na svetu. Bila je nemilosrdna protiv Japanki, u prvom setu je uknjižila 15 poena, a meč završila sa 34. Samo tri poena su joj nedostajala da izjednači olimpijski rekord (37) Brazilke Marijan Stajnbrejer iz čuvenog polufinala iz Atine 2004, kada je njena selekcija izgubila od Rusije sa 3:2.

- Relativno teška, a na semaforu laka pobeda u tri seta, što nam je bilo potrebno da se devojke ne troše mnogo kako bi sačuvale snagu za dug turnir. Moram pomenuti sjajnu Tijanu, kojoj je malo falilo da obori olimpijski rekord. Atmosfera u ekipi je dobra pred naredne mečeve. Sledeća je Kenija, koja bi trebalo da bude lakši protivnik za nas - naglasio je pomoćnik selektora Terzića Branko Kovačević.

Mada rezultat govori drugačije naše dame, osim u drugom setu, vodile su žestoku borbu za Japankama. U prvom činu borbene domaće igračice povele su sa 4:1, da bi naše preokrenule na 10:7. Međutim, uporne Japanke posle 12:16 uspevaju da u finišu povedu sa 21:20. Srećom, Srpkinje su u ključnim trenucima bile smirenije i 22:23 pretvore u 25:23. U drugom setu su naše dominirale sve vreme, ali je zato treći set bio dramatičan.

Japanke su vodile sa 7:6, da bi zlatne nametnule svoj ritam i stigle nadomak pobede - 22:17. Ipak, domaće odbojkašice su stigle do set-lopte - 24:23. Ali, izabranice Zorana Terzića su se u pravom trenutku trgle i blokom Mine Popović stavile tačku na meč - 26:24.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna