UEFA I KONMEBOL BLIZU DOGOVORA: Superkup Maradoni u čast igraće se u Napulju

S. Ž.

14. 07. 2021. u 21:03

UEFA i Južnoamerička fudbalska federacija (Konmebol) u odmakloj su fazi pregovora za organizovanje prijateljske utakmice između Italije, prvaka Evrope, i Argentine, osvajača Kopa Amerika.

УЕФА И КОНМЕБОЛ БЛИЗУ ДОГОВОРА: Суперкуп Марадони у част играће се у Напуљу

FOTO: AP

Susret dva kontinentalla šampiona, okarakterisan i kao Superkup, predstavljo bi novinu u reprezentativnom fudbalu i igrao bi se u Napulju, na stadionu "Dijego Armando Maradona", fudbalera Napolija, koji je to ime poneo posle smrti čuvenog El Pibea.

Argentinci su u ovom gradu na jugu Čizme poslednji put igrali u spektakularnom polufinalnom meču Svetskog prvenstva 1990, upravo protiv Italije. Tada su "gaučosi" eliminisali "azure" u penal seriji, a meč je privukao pažnju i po tome što je stadion bio podeljen između navijanja za Italiju i za lokalnog heroja Dijega, pa su se mogli videti transparenti: "Maradona u našim srcima, Italija u našim pesmama".

Prijateljski meč predstavljao bi omaž argentinskoj legendi koja je preminula u novembru prošle godine, ali i pravu poslasticu za ljubitelje fudbala.

Mnogi navijači u obe zemlje veruju da je upravo "Božja ruka" još jednom intervenisala sa neba i u istoj godini donela međunarodni uspeh obema reprezentacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)