BORAC ISPAO POSLE DRAME: Banjalučki klub nije uspe da se plasira u drugo pretkolo Lige šampiona

O.M.

13. 07. 2021. u 22:46

Šampion BiH banjalučki Borac nije uspeo da se plasira u drugo pretkolo UEFA Lige šampiona, iako su na Gradskom stadionu u Banjaluci nakon produžetaka pobedili favorizovani Kluž iz Rumunije sa 2:1.

БОРАЦ ИСПАО ПОСЛЕ ДРАМЕ: Бањалучки клуб није успе да се пласира у друго претколо Лиге шампиона

Foto: O.M.

Banjalučani su na gostovanju u Rumuniji poraženi 3:1, ali su odličnom igrom na Gradskom stadionu u Banjaluci napravili malo čudo, nadoknadili zaostatak i regularni deo dobili 2:0. Budući da je UEFA pred početak sezone ukinula pravilo gola u gostima, igrali su se produžeci u kojima su gosti bolje snašli.

Od početka su krenuli s napadima, da bi u 112. minutu kapiten gostiju Kamora snažno šutirao s distance, pogodivši stativu. Odbrana Borca bila je na velikim iskušenjima i poklekla je u 118. minutu kada je preciznim udarcem sa oko 20 metara Aleksandar Čipčiu savladao Nikolu Ćetkovića, koji je bio nemoćan.

Utakmica je igrana po veoma teškom i sparnom vremenu. Prvo poluvreme nije ponudilo mnogo uzbuđenja i završeno je rezultatom 0:0. Kluž je u 13. minutu postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Drugi deo igre je doneo vatru i veliku borbu na terenu.

Mladi trener domaćina Marko Maksimović dobro je osetio igru i u startu drugog poluvremena na teren poslao Milana Vušurovića, koji mu se odužio sa dve asistencije. Prvo je u 60. minutu uputio odličan centaršut s leve strane, na koji je sjajno reagovao kapiten Stojan Vranješ i glavom zatresao mrežu sa desetak metara. Nošeni sjajnom atmosferom s tribina banjalučani su nastavili s napadima. Već četiri minuta kasnije Vušurović je ponovo asistirao. Posle centaršuta Gorana Zakarića glavom je prosledio loptu do Panagiotisa Moraitisa koji je s par metara glavom loptu ubacio iza leđa nemoćnog Giedriusa Arlauskisa, za eurupciju oduševljena na tribinama. Do kraja regularnog dela utakmice viđeno je još nekoliko prilika sa obe strane. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)